Ontinyent rep una delegació de dones bolivianes dins del programa ‘Ser dona al Sud’

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la primera tinent d’alcalde i regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix; i la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, ha rebut en l’Ajuntament de la ciutat a una delegació de dones bolivianes participants del programa de sensibilització ‘Ser dona al Sud 2022’ del Fons Valencià per la Solidaritat.

Aquest programa, en el marc del Dia Internacional de la Dona, pretén donar a conéixer la realitat de les dones i la lluita per la igualtat de gènere i contra la violència masclista als països del Sud, així com d’intercanviar coneixements i experiències amb el municipalisme valencià.

Durant la visita, l’alcalde, les regidores i les participants al programa han compartit experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques locals per aconseguir la igualtat real entre dones i homes i per la lluita contra la violència de gènere. Per últim, la comitiva boliviana ha pogut conéixer els espais turístics de la ciutat ontinyentina, així com visitar l’exposició ‘Dones i Resistència’ a la Casa dels Barons de Santa Bàrbara.

La delegació boliviana està formada per Janet Sánchez, Directora Executiva del Centro Juana Azurduy; Beatriz Flores, Tècnica del Centro Juana Azurduy; Mabel Befoya, Regidora de Culpina (Departament de Chuquisaca); i Fidelia Risueño, Regidora d’El Villar (Departament de Chuquisaca). El testimoniatge de la delegació de Bolívia recorrerà més de 20 municipis de la Comunitat Valenciana, de les 3 províncies, entre el 21 de febrer i 8 de març.

17 edicions

‘Ser dona al Sud’ va nàixer en 2004 i, després de 17 edicions, s’ha consolidat en un programa d’educació per al desenvolupament amb veus del Sud que han col·laborat i/o s’han beneficiat en projectes de cooperació internacional al desenvolupament, en el sector d’igualtat i enfortiment institucional, junt amb el Fons Valencià. En l’edició de 2020 van participar en aquest programa al voltant de 1.000 persones de diferents municipis valencians, cancel·lant-se la campanya de 2021 a conseqüència de la pandèmica provocada per la COVID-19.

En la present edició, el Fons aposta per mantenir els alts nivells de persones valencianes sensibilitzades a través dels testimoniatges de la delegació boliviana, la qual ha executat conjuntament amb el Fons el projecte de cooperació internacional al desenvolupament “Creant cercles d’aprenentatge amb dones líders des de l’apoderament de representants polítiques”.