La Casa de Cultura d’Ontinyent obri l’exposició “Cossos sense patró” de la Universitat de València

La casa de Cultura d’Ontinyent acull fins al mes de maig l’exposició “Cossos sense patró” del fotògraf i artista argentí Sebastián Freire, produïda pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat i València i La Nau, en col·laboració amb el Programa MSCA-RISE de la Unió Europea.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors Àlex Borrell (Cultura), Óscar Borrell (Territori) i Paula Soler (Igualtat), juntament amb representants de la Universitat de València visitaven aquest divendres la mostra. En la presentació intervenien juntament amb l’alcalde i el regidor de Cultura la delegada de la rectora per a programes d’Universitat-Societat, Mª Dolores Pitarch, i Manuel de la Fuente com a comissari de l’exposició a Ontinyent.

En la visita s’explicava que en l’exposició Freire explora i analitza el cos traspassant els cànons estètics i els estereotips amb 48 fotografies produïdes a gran format. Les imatges s’han pres majoritàriament en estudi i, encara que alguna ja ha participat en mostres o s’ha publicat en la premsa argentina, la majoria són inèdites. Igualment, es coincidia a apuntar l’interés de què la Universitat mantinga activitats com aquestes dins el seu paper com a espai de debat i reflexió crítica sobre les qüestions que formen part del pensament dels temps actuals, en aquest cas per a repensar els estereotips i construccions de la mirada que s’assignen al cos.

Sebastián Freire va nàixer a Buenos Aires en 1973, on va estudiar Fotografia i Ciències de la Comunicació en la Universitat de Buenos Aires. Les seues mostres fotogràfiques han recorregut ciutats del continent europeu i llatinoamericà, com Berlín, Roma, Còrdova, Panamà o Buenos Aires.