fbpx

La Casa de Cultura tindrà més espai expositiu i serà més accessible

Categories Cultura

Les obres de la Casa de Cultura de la ciutat permetran guanyar espai expositiu, a més de reforçar les estructures i millorar l’accessibilitat, els acabats o les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat. Les obres de remodelació d’aquest immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del segle XVIII estan executant-se des del passat mes de febrer i estan avançant a bon ritme, estant prevista la finalització abans del termini contractual d’execució previst, que és de 7 mesos.

La intervenció, pressupostada en 360.000 euros (dels quals la Diputació de València aporta prop del 50% a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles) permetrà a la ciutat comptar amb un espai apte per a grans exposicions, com serà el cas de l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, que servirà d’estrena en aquest sentit en portar a Onitnyent més d’un centenar d’obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, entre elles d’artistes com Joaquin Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava les obres de la Casa de Cultura, acompanyat pels regidors Jaime Peris, Sayo Gandia i Àlex Borrell i els responsables de l’obra.

L’arquitecta de l’obra, Sari Calatayud, explicava a l’alcalde que amb la redistribució realitzada, s’ha aconseguit que la Sala 1 haja augmentat en 18 m2 el seu espai expositiu, en haver-se guanyat l’espai d’un antic magatzem en desús. Igualment, en la primera planta, la Sala 5 augmenta en 20m2 la seua superfície, passant dels 22 preexistents fins als 42 m2, en haver-se eliminat una paret divisòria. En total es comptarà amb 215 m2 d’espai expositiu entre les dues plantes. Quant a l’eliminació de barreres arquitectòniques, es comptarà amb un nou servei higiènic adaptat a la sala d’exposicions de la planta baixa, i un altre a la zona d’oficines existent, que també serà accessible (fins ara només es podia entrar en graons). L’accés principal a l’edifici també veurà reduït el desnivell preexistent.

Altres millores molt importants són el canvi d’estructures als forjats d’algunes zones o als equipaments, que seran dotats d’aire condicionat, deshumidificadors i luminàries per aconseguir unes condicions òptimes de temperatura, humitat relativa i enllumenat. La direcció de l’obra està en contacte permanent amb el departament d’Arqueologia per tan de no afectar els valors protegits de l’edifici i deixar registre dels diversos elements que es retiren o troben, com ara dos pous de 7 i 4’5 metres de profunditat apareguts en el pati interior i en una de les sales. Els paviments alçats en la primera planta seran recuperats en el nou disseny.

error: