La Conselleria d’Educació adjudica 11 milions d’euros per a reformar el Conservatori

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut, hui mateix, la delegació i l’adjudicació per a poder fer l’obra de la rehabilitació integral i ampliació del Conservatori ‘Josep Melcior Gomis’, dins del Pla Edificant.

“Era una obra que ens preocupava, volíem tindre la delegació de les obres per part de Conselleria d’Educació abans de les eleccions i hui hem rebut l’adjudicació per part de l’administració autonòmica”, explicava l’edil d’Educació, Óscar Borrell.

La directora del Conservatori Professional de Música, Pilar Ferrero, expressava la seua alegria, “perquè hem sigut sempre el conservatori de la provisionalitat, la nostra història és la d’un conservatori itinerant, i quan es van instal·lar en l’actual edifici l’any 2003, veiem la llum. Però 20 anys després el que necessitem és una remodelació, perquè aquest immoble no reuneix les condicions d’un conservatori”.

Per la seua part, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ratificava la rellevància de mantindre el Conservatori Professional de Música ‘Josep Melcior Gomis’, en la plaça de la Coronació, en el barri del Llombo, “un barri que ha anat convertint-se en un barri d’estudiants i de docents i per a nosaltres era molt important que aquest centre d’ensenyament mantinguera la ubicació actual”.

“Era important tindre la dotació econòmica, la segona en importància de quantitat dins del Pla Edificant, després de l’IES l’Estació que són 17 milions d’euros, i també atendre una demanda històrica de la comunitat educativa”, afegia l’alcalde d’Ontinyent.

Des de Compromís per Ontinyent també s’han felicitat per la notícia i el seu portaveu municipal, Nico Calabuig, afirmava que “Ontinyent tindrà per fi el Conservatori que mereix, gràcies a l’aposta decidida de la Conselleria d’Educació, encapçalada per la nostra companya Raquel Tamarit. L’adjudicació d’aquests 11 milions d’euros suposa un pas més en la gran transformació educativa que està vivint la nostra ciutat en aquests anys, gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana”.

L’actuació suposarà l’adaptació del centre a les necessitats presents i futures, la millora de la seua accessibilitat i insonorització, i la renovació dels aspectes més deteriorats que presenta. Aquest Conservatori és un centre públic de referència en l’àmbit musical a les Comarques Centrals Valencianes, i en els pròxims anys “estarà a l’avantguarda en instal·lacions i serveis, el que suposarà un gran impacte en l’ensenyament musical a la nostra ciutat”, afegia Calabuig.