La Covid-19 envia l’inici de curs a examen

Segon curs amb Covid. Al setembre de 2020 vam donar la benvinguda a un curs en el qual l’alumnat tornava a les aules després de mesos a casa per la pandèmia. Una tornada al col·legi que recordarem per no estar marcada per la il·lusió d’un nou curs, sinó per la incertesa. Ha passat un any i s’ha pogut analitzar quines mesures van funcionar l’any passat i quines cal reforçar. Amb aquest objectiu el dijous es reunien els representants dels centres educatius amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el departament municipal d’Educació.

En la trobada acordaven repetir la cessió d’espais públics per a la docència. Així els centres educatius podran fer ús de llocs com la Sala Gomis, el poliesportiu o el Palau de la Vila, així com parcs i jardins. Una altra de les mesures que s’instaurava el passat curs i que ha donat bon resultat és la de tancar els carrers en els quals es troben els col·legis durant l’entrada i eixida d’aquests. D’aquesta manera l’alumnat podrà circular per la carretera evitant grans aglomeracions en les voreres.

Un altre ítem a destacar és l’anunci del repartiment d’al voltant de 7.000 màscares entre tot l’alumnat de Primària, ESO, Batxillerat, FP, Conservatori i CFPA Sant Carles. De la mateixa manera que ja es va realitzar el passat curs, les màscares repartides estaran elaborades a Ontinyent per empreses del Clúster Tèxtil Sanitari. I per a l’arribada de l’hivern, quan siga necessari continuar mantenint obertes les finestres per la ventilació de l’aula, Borrell recordava que “l’empresa de Mantes Mora continuarà fent la ‘Mantaescola’, per a aquelles persones que encara no l’hagen adquirida i vulguen fer-ho aquest curs”.

La incidència deixa Ontinyent a menys de 4 punts de baixar a risc mitjà

Ontinyent segueix el seu camí cap a la tan anhelada nova normalitat. Les ‘no festes’ i la volta de les vacances podrien haver portat un augment en els contagis, però de moment, sembla que no és el cas. Si fa una setmana, les dades de Sanitat indicaven 71 PCR positives en els últims 14 dies, ahir divendres la xifra es reduïa fins a les 55. Una dada que comporta una baixada de la incidència, que ha passat en 7 dies de 198,54 casos positius per cada 100.000 habitants a 153,8. Això deixa a Ontinyent en situació de risc alt de contagi, però a només 3,8 punts d’aconseguir baixar a risc mitjà de contagi.

Si ens fixem en les PCR acumulades des de l’inici de la pandèmia, s’observa que els contagis es continuen produint, i es passa de 4.015 a 4.041, és a dir, 26 proves positives més. Es produeix un alentiment també de la velocitat de la propagació, comparant amb la setmana anterior, quan es va produir un creixement de 35 casos.

Desescalada

Amb les noves mesures anunciades ahir per Ximo Puig, president de la Generalitat, comença una espècie de desescalada, relaxant les restriccions que marquen el tancament de l’oci nocturn, la limitació d’aforaments i horaris en l’hostaleria. Tot això amb l’objectiu en l’horitzó d’arribar a la nova normalitat coincidint amb el 9 d’Octubre. Tot això sempre que la progressió de la pandèmia siga favorable i la incidència continue baixant i recolzant la finalització de les restriccions.