La Cuina crea la seua pròpia cervesa artesanal, ecològica i sense gluten

Una pandèmia en l’hostaleria, amb la seua crisi de servei als clients, amb el seu tancament de portes durant tres mesos, amb la seua frenada al ritme accelerat en un restaurant amb estrela Michelín, pot servir per a reprendre vells projectes, per a recuperar aquella iniciativa que estava sepultada sota el pes de la rutina frenètica.

Això és el que han fet els germans Prieto. Rescatar de la memòria dels seus somnis i xicotetes ambicions, la de crear la seua pròpia cervesa. La idea naix d’aqueix anhel que romania intacte. I el nom, d’una marca que surava durant anys i que encara no havia trobat l’oportunitat per a sorgir, una nomenclatura que fusiona els noms dels dos germans, units en tants projectes, i també ara en aquest. Sanxi.

Què aporta Sanxi? Una cervesa més al mercat? “D’entrada, Sanxi representa traure una cosa bona de tota aquesta situació”, exposa Ximo Prieto, “ara teníem menys pressió en el dia a dia i hem vist la conveniència. Era el moment”. Insistim sobre la novetat que porta aquesta cervesa. “Es tracta d’una cervesa de proximitat, sense gluten, torrada, artesanal”… en aquest llistat cal subratllar que es converteix en la primera cervesa d’Ontinyent sense gluten que ha aconseguit tots els certificats que reconeixen aquesta característica en el producte.

“Nosaltres entenem que havíem de produir una cervesa que fóra per a tota mena de gent. I això es concreta amb una baixa graduació, amb una textura amable i amb un cos equilibrat”.

TRENCAR TENDÈNCIA
Tots dos germans reconeixen que la tendència actual, potser, aposta més per una altra mena de cervesa, amb més llúpol, més potent, amb un cert regust amarg… “no obstant això nosaltres hem preferit crear alguna cosa que estiguera més en coherència amb el nostre projecte gastronòmic”.

En aquest sentit el cap de cuina Santi Prieto recorda la importància que té en l’elaboració dels seus plats la influència oriental, i més concretament japonesa, i l’elevat consum de matèries vegetals. En aqueixa línia “la cervesa que creàrem no podia ser molt diferent, havia d’anar d’acord. Buscàvem una cervesa que fóra molt versàtil. El resultat té personalitat i s’adapta perfectament als nostres menús”.

PRODUCTE ECOLÒGIC
Seguint les pautes que s’ha autoimposat el restaurant, el pròxim objectiu serà “crear una cervesa 100% ecològica”. Ara, amb els ingredients “encara que s’acosta molt a aqueix resultat, encara no podem definir-la com a tal, però és la nostra intenció per convicció, no per moda”.

A més, també en el deixant de la filosofia del projecte gastronòmic, s’aposta per la proximitat. La cervesa es fabrica a Ontinyent, en l’empresa Cerveses Montcabrer. I, de moment, només es distribueix a través del mateix restaurant La Cuina. “Nosaltres el que perseguim, fonamentalment, és que la cervesa agrade als clients. Per això, ara, la testarem i observar la seua acceptació en els comensals del mateix restaurant”. També pot ser adquirida en el mateix establiment.