La desfilada del Mig Any de Moros i Cristians, sense mascaretes

La secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, ha confirmat a El Periòdic d’Ontinyent que les normes i recomanacions per a les celebracions populars avançades ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, són d’aplicació immediata i estan en vigor des d’ara mateix.

Això significa, tal i com ha confirmat, que la celebració del Mig Any, i concretament la desfilada de les comparses del dissabte 26 de febrer, es celebrarà sense mascaretes per part dels participants. No així per part del públic assistent que sí haurà de portar-ne. “Es recomana establir itineraris que eviten aglomeracions, que podran modificar-se per complir amb aquesta finalitat. Es  procurarà  que  els músics se situen separats suficientment de  les i  els festers participants, mantenint la separació també entre ells. S’ organitzaran els punts de reunió previs a l’acte i l’horari de desfilada per tal d’evitar en la mesura del possible aglomeracions de participants”, indica el text de la normativa que acaba de ser aprovada.

La nova regulació que ha plantejat la Generalitat està adreçada, fonamentalment, a la immediatesa de festes com les Falles, la Magdalena i els Moros i Cristians d’Alcoi, entre d’altres celebracions. L’objectiu és “generar un model festiu sanitàriament responsable, comptar amb moviment associatiu compromés amb la realitat sanitària i desenvolupar sempre que siga possible les activitats a l’ aire lliure, a més de promoure l’ús responsable de mascareta”.