La Diputació aposta a Londres per una oferta de turisme d’interior sostenible per a famílies i professionals

La Diputació de València ha presentat en World Travel Market 2023 (la Fira Internacional de Turisme de Londres) una oferta turística centrada en l’interior de la província, amb un compromís sostenible i dirigida tant a famílies com professionals. “Volem donar vida als nostres pobles d’interior i lluitar contra la seua despoblació atraient a tota mena de turistes internacionals”, ha destacat el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, des de la WTM.

En la mateixa línia, ha assenyalat Mompó, “l’interior de la província disposa de tots els recursos necessaris per a atreure a perfils turístics que residesquen durant llargues estades, com són els nòmades digitals i persones que vulguen gaudir de la seua jubilació a la nostra província, d’una banda, i, per una altra, famílies, ja que els nostres pobles disposen d’increïbles infraestructures i serveis perquè passen el període de vacances escolars”.

D’altra banda, el president de la Diputació ha explicat que “els espais singulars dels quals disposa la província, com a cellers, castells, monestirs i palaus, són el lloc idoni per a la presentació de congressos, productes, seminaris, etc. És el turisme MiCe, de fires i congressos, que estem promocionant aquí a Londres i pròximament portarem a la IBTM de Barcelona”.

Per a Mompó, “amb aquest impuls al turisme d’interior la Diputació contribueix a frenar la despoblació i potenciar la desestacionalització, diversificant l’oferta”. A més, ha assegurat, “des de la Diputació de València impulsarem el turisme regeneratiu, que s’implique en projectes sostenibles. La nostra oferta, també la de sol i platja, que aquí estem recolzant, amb destinacions com Gandia o Cullera, ha de ser també respectuosa amb el medi ambient”.

Per part seua, el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, ha subratllat que “el que busquem amb la nostra presència en aquesta fira és incrementar encara més la fidelitat del turista britànic, i per a això és fonamental mantenir el feedback entre tots dos mercats, que cada vegada és major, amb aspectes com la potenciació de les connexions aèries entre tots dos territoris i una major relació en àmbits com el gastronòmic”.

El mercat britànic és el primer mercat de la Comunitat Valenciana i el tercer de la província de València, després de França i Itàlia. El nombre de turistes a la nostra província ha crescut en l’últim trimestre un 1,7% i, per tant, la despesa per viatge ha crescut un 0,5%, la prolongació de l’estada mitjana un 10,4%, i la permanència està estimada en 7,5 dies. En el segon trimestre de 2023 el Regne Unit ha estat el principal emissor, només per darrere de França.

No obstant això, cal tenir en compte que aquesta fira no sols representa al mercat britànic, sinó que també és una oportunitat de promoció en l’àmbit europeu i internacional.