La Fira bloqueja la nova parada d’autobusos

Ja fa tres setmanes que van arribar les primeres atraccions al recinte firal. L’arribada dels firaires ha bloquejat l’accés dels autobusos a la nova parada. Un fet que ha donat arguments a les veus discordants que ja van qüestionar la idoneïtat de la ubicació d’aquesta nova marquesina.

Des del consistori confirmen que els autobusos no estan accedint ja al recinte i que estacionen en l’avinguda del Benicadell, on asseguren “es reservarà un lloc perquè pare el bus allí, mentre estiga la Fira”. I encara que en més d’una ocasió, quan s’ha plantejat aquesta situació, des del govern ontinyentí s’ha fet referència al fet que la fira és “només un cap de setmana o dos”, els fets han demostrat que no és així i que la Fira d’Ontinyent s’estén molt més en el temps. Exemple d’això són les mateixes invitacions amb les quals compten els firaires per a repartir entre els seus amics, coneguts o compromisos, en els quals s’indica que la Fira d’Ontinyent és del 28 d’octubre al 29 de novembre. A més, en referència a aquesta parada provisional en l’avinguda del Benicadell, els quatre dies principals de la Fira (del 19 al 21 de novembre), aquesta via està repleta de llocs de venda ambulant o atraccions, com per exemple l’habitual bingo. Aleshores, on estacionaran els autobusos?

La controvèrsia està en el fet que no és la primera vegada que la marquesina queda inutilitzada. Fa tan sols unes setmanes se celebrava en el recinte firal un festival de música remember que congregava a milers de persones.

NO NOMÉS EN LA FIRA

Les actuacions dels DJs començaven aproximadament a les 17.00 hores i s’allargava fins a la matinada. A causa d’aquest festival, i per raons de seguretat més que justificades, es tallava el trànsit en l’avinguda del Benicadell. No sols no es podia accedir a la parada d’autobusos, sinó que aquest tipus de transport no podia estacionar en aqueixa parada provisional o substituta de la qual parlen des de la regidoria de Transports. Així, en la vesprada d’aqueix dissabte, mentre transcorria el festival, un autobús d’ús privat va haver d’estacionar en el marge de la carretera de l’avinguda Almaig, enfront del Bar Don Picaeta. Un lloc que encara que sorprenentment Google Maps marca com a parada d’autobus, és qüestionable com a lloc adequat per a això. No cal deixar de costat tampoc que l’última edició de la Fira de Tendes, Tapes i Rock que té lloc el mes de juny, també comparteix espai amb la nova marquesina.