La Fiscalia demana 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació per a Jorge Rodríguez

Segons diversos mitjans autonòmics la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat 8 anys de presó per a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per la seua implicació en el Cas Alqueria. També ho ha fet per al seu cap de gabinet, Ricard Gallego, el que fora el seu assessor en la Diputació de València, Manuel Reguart, i per als dos exgerents de Divalterra, José Ramón Tiller i Agustina Brines.

La Fiscalia demana aquesta pena en considerar els delictes de prevaricació administrativa continuada, malversació de caudals públics i falsedat en document oficial. A més, aquest organisme també sol·licita un total de vint anys d’inhabilitació absoluta i la prohibició d’exercir qualsevol professió en la qual tinguen que assessorar jurídicament o econòmicament durant sis anys. Als set ex alts càrrecs contractats els demanen sis anys de presó.

Així el titular del Jutjat d’Instrucció 9 de València acorda l’obertura de judici oral per la presumpta simulació de contractes d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra per a beneficiar a membres i simpatitzants dels partits PSPV-PSOE i Compromís.

La resolució, notificada aquest dimarts a les parts assenyala a l’Audiència de València com a òrgan competent per a l’enjudiciament i la fallada d’aquesta causa i dóna deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits de conclusions.

Així mateix, requereix a huit dels acusats perquè presenten fiances per imports que van des dels 8.227 als més de 194.000 euros a fi d’assegurar el pagament de possibles responsabilitats civils, i determina la responsabilitat solidària dels altres set respecte a part d’aqueixes sumes.