La II 5K d’Ontinyent creix amb una programació complementària i la participació d’atletes d’èlit

La II Prova 5K d’Ontinyent Kilómetro 42, que tindrà lloc el pròxim 26 de maig a les 9:00 hores, creix enguany per comptar amb una extensa programació complementària i la participació d’un nodrit grup d’atletes d’elit, encapçalats per l’històric campió mundial de marató Martín Fiz, al costat dels quals podran participar atletes populars de tots els nivells.

La competició era presentada aquest dilluns en una roda de premsa on l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “la combinació d’una prova plena d’atractius per a esportistes de tots els nivells amb una programació d’interés formatiu en aquesta matèria és molt positiva, perquè podrem gaudir a la ciutat d’una prova d’altíssim nivell, però, a més, podrem gaudir d’alguna cosa més important, que és compartir el coneixement d’aquests atletes”.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, destacava per la seua part per comptar amb una prova com aquesta, amb gent de molt alt nivell nacional i homologada, ens permetrà atraure gent de fora i tornar a ser un referent esportiu”.

Ximo Mollà, president del Club Atletisme Kilómetro 42, que organitza la prova en col·laboració amb l’Ajuntament i la Fundació Campus Ontinyent, tenia paraules d’agraïment per a estes entitats i incidia en què tot i que es comptarà amb atletes d’elit “aquesta és una prova popular, plantejada perquè tot el món la puga gaudir, i que també és inclusiva, ja que tindrem atletes amb diversitat funcional”.

Els noms destacats del món de l’atletisme que acudiran a Ontinyent estan encapçalats per Martin Fiz, excampió mundial i europeu de Marató, i recent rècord del món en distància 10.000 metres en majors de seixanta anys.

A més a més, es comptarà amb els guanyadors de la I edició de la cursa, Javi Guerra i María Ureña, el primer dels quals ha estat seleccionat per a córrer a l’europeu de Roma, com també ho farà la saguntina Laura Mendez, qui acudirà igualment a la prova d’Ontinyent. D’altra banda, participaran altres esportistes destacats com Nacho Giménez o Luis Félix Martínez.

Prèviament a la prova, des de divendres 24 de maig, tindran lloc una sèrie de ponències en les quals participaran a més de Martín Fiz i altres atletes destacats, experts com Alberto García, entrenador de l’equip femení olímpic de triatló de les Olimpíades d’Atenes i Pekín; o Iván Chulvi, també doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

A més, també estaran a Ontinyent experts com, Ferran Belda, Octavio Penadés, Recaredo Agulló o l’influenciador Ismanon. Per a inscriure’s a les ponències s’obriran inscripcions a través de Google Forms, mentre que les inscripcions a la carrera es podran realitzar en www.chiplevante.com, fins al 19 de maig a les 23.59 hores.

PROGRAMACIÓ

Divendres 24 de maig

Horari de matí 11:30-13:00 hores
Divulgació esportiva
Seu: Campus UV d’Ontinyent. Col·labora la FUVA.
Taula Redona i Ponències per a estudiants de les àrees de l’esport.
Comptarem amb referents del món esportiu i de l’atletisme que transmetran els seus coneixements a l’alumnat del grau de Ciències de l’Activitat física i Esport i de la FP de les disciplines de l’esport.
Presentador i ponent: Recaredo Agulló Albuixec

“Gestió de la fatiga i el descans en la preparació física” Dr.Iván Chulvi Medrano. “Dones en Forma”, Alberto García doctor en Ciències de l’Activitat Física i Esport i professor titular de l’INEF de Madrid. Entrenador de l’equip femení de triatló olímpic (Atenes 2004 i Pekin 2008)

Atletes Masculins. Martín Fiz, Javier Guerra, Nacho Giménez, Ismael Allagui (Ismanon), Ferran Belda… Atletes Femenines. Maria Ureña, Laura Méndez, Thi Hue Nguyen Li, Ainhoa Martín…

Horària vesprada 18:00 hores
Comparteix les instal·lacions esportives al costat d’atletes d’elit. Clubs d’Atletisme d’Ontinyent i la Vall d’Albaida – Escoles de Formació.

Dissabte 25 de maig

Horari de matí
Entrenament popular dirigit per atletes d’elit.
11:00 h POLIESPORTIU d’Ontinyent.
Carrer Vicent Lluís Montés Penadés, S/N.
Horari Vesprada.

Xarrada – col·loqui atletes i entrenadors oficials
per a tota la ciutadania.
Seu Patrocinador principal KAMASANA.
Avda.Tèxtil 3

18:00 h “Dones en Forma” Entrenament i descans adequat per a cada etapa de la teua vida. Dr. Aberto García. Entrenador de l’equip femení olímpic de triatló en les olimpíades d’Atenes (2004) i Pequín (2008), Dr. Ciències de l’Activitat Física i Esport, professor INEF de Madrid.

18:30 h “Gestió de la fatiga i el descans en la preparació física” Dr. Iván Chulvi Medrano. DEBAT sobre DESCANS, ENTRENAMENT I RENDIMENT. Presentador i ponent: Recaredo Agulló Albuixec

Atletes Masculins. Martín Fiz, Javier Guerra, Nacho Giménez, Ismael Allagui (Ismanon), Ferran Belda… Atletes Femenines. Maria Ureña, Laura Méndez, Thi Hue Nguyen Li, Ainhoa Martín…

Xarrada – col·loqui atletes i entrenadors oficials
per a tota la ciutadania.
Seu Patrocinador principal KAMASANA.
Avda.Tèxtil 3
19:15h Demo Productes KAMASANA per al correcte descans de els/as atletes professionals i amateurs.
19:45 h photocall amb els teus ídols de l’atletisme.
Vi d’honor al tancament.

Diumenge 26 de maig

9:00 h es donarà l’eixida a l’II 5K Kilómetro 42 Ontinyent.
10 :00 h Lliurament de Premis
11:00 h Carrera Infantil que inclou regal de participació.
11:30 h Música en Directe
14:00 h Fi de Festa.