La ‘jornada infernal’ deixa el rècord anual: màxima 43,6º; mínima 26,7º

Les previsions no han errat. Estava previst que ahir dilluns Ontinyent arribara al cim d’aquesta perllongada onada de calor. I així ha estat. Els termòmetres es van disparar fins als valors més alts que s’han registrat durant tot l’any. Segons ens indiquen les dades que s’han arreplegat a les diferents estacions d’Ontinyent de la xarxa AVAMET, la temperatura màxima del dia (i també de tot el que portem en aquest 2022) es va anotar a la zona de la Ponceta on es va arribar fins als 43,6º. Les altres estacions van estar en valors similars, amb diferències molt estretes.

D’altra banda també cal apuntar la nit de xafogor que es va viure on les temperatures no van baixar, per exemple al Llombo, dels 26,7º amb unes sensacions de nit tropical de les que no deien dormir.

Totes les prediccions apunten, a més, que l’episodi que es va viure ahir a Ontinyent marca el punt més àlgid d’aquesta segona onada de calor de l’estiu i que a partir de hui dimarts els termòmetres recuperen un poc la normalitat dins dels paràmetres habituals del mes de juliol.