Diuen els experts que l’Alzheimer i altres demències és un dels reptes més importants per a la salut pública mundial de cara al futur. El present ja és un bon exemple de que una major esperança de vida està desembocant en un gran nombre de persones afectades per alguna demència. A Ontinyent la llista d’espera per a ser atès en el centre de dia per a malalts d’Alzheimer ascendeix en l’actualitat a 60 persones, tal com informa el president de la Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzeimer (AFAO), José Ignacio Terol.
El centre que existeix en la ciutat està en marxa des de l’any 2006 i està situat en el barri de Sant Rafel. En l’actualitat atén a prop de 65 persones en places concertades amb la Conselleria, encara que “diàriament pel centre passen més de 100 persones, per a rebre altres serveis”, afig.
Davant aquesta tesitura i amb la certesa que hi haurà una demanda cada vegada major, des d’AFAO han començat a treballar perquè Ontinyent compte amb un segon centre de dia, en el barri més poblat de la ciutat: Sant Josep i s’ha descartat una ampliació de l’actual per motius tècnics i d’espai.
Els representants de l’associació es van reunir amb la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra, per a traslladar-li aquesta inquietud, trobada a la qual va assistir també l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. “És un projecte a mitjà termini, en el qual hem d’afrontar la redacció d’un avantprojecte de centre de dia i la nostra idea és que incloguera una xicoteta residència de quatre places pensada per a casos puntuals el cap de setmana”, avança José Ignacio Terol.
Des de la Conselleria de Benestar Social li traslladaven a l’expedició ontinyentina que ara no tenen contemplats fons per a aquesta construcció. No obstant açò, des d’AFAO començaran a donar forma al projecte, a pesar que hi ha unes eleccions per mitjà. Seguint les directrius de l’administració autonòmica la idea és presentar el davant projecte abans de setembre, perquè puga entrar en els pressupostos de 2020, en vistes a 2021.