La Mesa del Tèxtil Valencià comptarà amb 1,5 milions d’euros per rellançar el sector

Representants del Govern Valencià i ATEVAL s’han reunit aquest dilluns en les instal·lacions d’AITEIX (Institut Tecnològic Téxil) d’Alcoi per a constituir la Mesa del Tèxtil Valencià i establir el seu full de ruta. En la taula s’ha presentat el ‘Projecte de Reconversió i Impuls Competitiu’ que a través de tres línies d’actuació pretén rellançar el sector tèxtil valencià en els mercats internacionals. Aquest projecte contempla un pressupost a dos anys d’1,5 milions d’euros, i compta amb el suport econòmic entitats públiques com la Generalitat, diferents Ministeris i la Unió Europea.

“Hem presentat un projecte transformador, modernitzador i al mateix temps disruptiu i diferenciador perquè el sector tinga un major pes i rellevància, guanye en competitivitat en l’àmbit d’innovació i d’internacionalització”, ha explicat el president d’ATEVAL, José Vicent Serna.

El projecte es durà a terme a tres línies estratègiques. La primera d’elles busca impulsar la modernització competitiva d’unitats empresarials tèxtils a través d’una inversió de 800.000 euros que finançarà el projectes de desenvolupament industrial que posen en marxa de forma individual cada empresa.

Per altre costat, la segona línia d’actuació té com a objectiu impulsar la creació de grups i empreses de major mida. En aquest sentit, s’aportarà finançament a fons perdut a aquelles empreses que, amb l’objectiu d’incrementar la seua grandària competitiva, inicien i desenvolupen operacions de concentració de qualsevol via. El pressupost per a desplegar aquest bloc de treball és de 600.000 euros.

En tercer lloc, es troba la creació i gestió d’un observatori de competitivitat de la indústria tèxtil. En aquest punt s’aportarà fons perquè ATEVAL, amb recursos propis i l’ajuda d’empreses especialitzades, monitore l’evolució del sector industrial tèxtil valencià mitjançant eines avançades d’informació i coneixement sectorial. El cost previst d’aquest bloc és de 150.000 euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat “necessitem empreses més fortes i potenciar tot l’àmbit de la innovació i la recerca. Avui fem un pas més a través d’aquesta Mesa del Tèxtil Valencià que vol treballar amb les màximes sinergies possibles”.