La millor manera d’acomiadar-se de l’any

Molts ontinyentins ja conten les hores per donar la benvinguda al nou any 2018. Però abans caldrà acomiadar-se del 2017 com toca, i a grans i a menuts els espera un cap de setmana replet d’activitats d’allò més divertides.

La festa començarà ek dissabte de vesprada amb la visita del carter reial, un trenet infantil, una xocolatada i la celebració del Cap d’Any Infantil, el quals faran als xiquets i xiquetes protagonistes de la jornada. Així,  a les 16:30 hores a l’exterior de l’Església de Sant Rafel on els més menuts i menudes tindran l’oportunitat de saludar al patge dels Reis Mags, donar-li la seua carta i pujar al trenet infantil. A continuació, l’Associació de Comerciants de Sant Rafel oferirà als assistents una xocolatada. També en la plaça de la Concepció hi haurà xocolata i mona per a berenar les xiquetes i xiquets que s’apropen a les 17:30 hores per acomiadar el 2017 amb la celebració del Cap d’Any Infantil. A més del berenar, amb la col·laboració de Comerç In, hi haurà música i animació infantil per amenitzar l’espera fins a les 18:30, quan la Colla de Campaners faran sonar “les 12 campanades infantils”.

Després la vesprada continuarà, perquè el carter reial es dirigirà al barri de Sant Josep i desfilarà pels carrers de Martínez Valls, Pintor Segrelles i Dos de Maig fins a la plaça de la Concepció per tal de recollir les cartes per als Reis Mags.

Ja entrada la vesprada nit del dissabte, a les 20 hores, serà el moment de gaudir de la cursa més divertida de l’any, la Sant Silvestre que farà que molts ontinyentins i ontinyentins es posen les seues originals disfresses per passetjar-les pels carrers de la ciutat. Com ve sent habitual, la Sant Silvestre d’Ontinyent es solidaritzat amb entitats de la ciutat i enguayn ho fa amb ADIEM-CRIS, per tant, tot el recaptat amb la compra dels dorsal, per 1 euro, anirà destinat a l’Associació per a la Defensa i la Integració del malalt mental. A més, aquesta cursa celebra enguany el seu 25 aniversari. En finalitzar la carrera, hi haurà sorteig de regals per a els i les assistents al sopar.

 

‘L’HOME DELS NASSOS’

El diumenge, Cap d’Any, serà el dia que tocarà buscar a ‘l’Home dels Nassos’. A les 12 hores i en la Plaça Sant Domingo començarà la cerca d’aquest personatge amb la música de les xirimites del Regall. Una volta finalitzat l’acte es farà una festa amb músics d’Ad Libitum. L’acte està organitzat per l’Associació veïnal del Poble Nou, la Coordinadora d’escoles en valencià, el Casal Jaume I i l’Ajuntament d’Ontinyent.