La mitjana d’edat dels hospitalitzats per COVID a Xàtiva baixa dràsticament

Les dades que va facilitar Salut Pública del departament Xàtiva-Ontinyent a finals de la setmana passada ens permeten fer una ullada a la situació de la pandèmia, des de la pitjor perspectiva de la malaltia, aquella que obliga a un ingrés hospitalari que ha de ser, obligatòriament, en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

En aquest últim informe facilitat es podia comprovar que n’hi havia un total de 23 pacients ingressats amb COVID, un increment sensible respecte als 15 de la setmana anterior. La mitjana d’edat dels malalts ha baixat respecte a les primeres onades. Ara és de 59 anys, en un ventall que abraça des dels 37 anys de la persona més jove fins als 92 del més major. També és predominant el número d’hòmens (15) front al de dones (8). Dels 23 pacients, 7 eren d’Ontinyent i altres 10 de diferents municipis de la comarca de la Vall d’Albaida.

Una dada interessant per a comparar és la d’eixos 23 hospitalitzats front als 55 que n’hi havia l’any passat en les mateixes dates. Mentres que el divendres eren 4 els pacients que estaven en l’UCI, en 2020, el mateix dia eren 6.