La Mostra de Cinema d’Ontinyent serà la protagonista de la gran pantalla durant el mes de novembre

La Mostra de Cinema d’Ontinyent enguany viurà la seua 20a edició al llarg de tot del mes de novembre, concretament, del 5 al 30. El cine club Utiye ha tornat carregat amb propostes de pel·lícules amb temàtica social i, com l’any passat, ajunta esforços amb el Festival de Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM-Ciutadania i Comunicació i Acció Cultural del País Valencià, per tal d’oferir una programació completa. “Pràcticament, totes les pel·lícules compten amb directors valencians i, aquelles que no, tenen un vincle amb València”, explica Joan Valiente, president del cine club Utiye.

En aquest sentit, s’han programat onze títols i alguns d’ells comptaran amb l’assistència dels seus directors i protagonistes: Mediterráneo; Lobster Soup; Un blues para Teherán; El barman de las estrellas; Peset, un home bo; El Maestrat filmat, la memòria rescatada; Filoxènia, el rapte d’Europa; Llorenç Barber & Montserrat Palacios, outsider of sound; Carceller, l’home que va morir dues vegades; A este lado del mundo. Tots aquests són títols que ocuparan la pantalla. Cal destacar que a Ontinyent es produirà l’estrena en l’àmbit nacional del film Istmo del director italià Carlo Fenizi, que serà presentat divendres 12, a les 19.30 hores, amb l’assistència del director, el que li aporta un caràcter internacional.

També s’ha previst la visita de Rafael Molés (Lobster Soup), Matilde Alcaraz (Peset, un home bo), Vicent Monsonís (Filoxènia, el rapte d’Europa) i Joan Josep Soler (Llorenç Barber & Monserrat Palacios). A més, cal destacar que tancarà la Mostra el director David Trueba, que presentarà dissabte 27 la seua pel·lícula A este lado del mundo i el llibre Queridos niños. Totes les pel·lícules es projectaran en la sala de l’Utiye dels cinemes del Centre Comercial El Teler, tots els dies del 5 al 30 de novembre, en sessions de 18.00, 20.00 i 22.00 hores.

La mostra tindrà també un caràcter solidari, ja que una part del que es recapte en les projeccions de la pel·lícula Mediterráneo, la primera que es projectarà, es destinarà a l’ONG Open Arms, ja que el film conta l’origen d’aquesta organització i l’emergència humanitària que es viu en les costes gregues per a rescatar a persones que fugen de la guerra i de la pobresa. Complementant l’activitat cinematogràfica, la regidoria de Cultura ha programat l’obra de teatre GAG MOVIE, que tindrà lloc diumenge 21 de novembre, a les 18.00 hores, al Teatre Echegaray. Una obra que complementarà les activitats del cap de setmana de la Fira. Les entrades per a la Mostra mantindran el preu de les habituals del cine: 3 euros per a socis i 5 per a aquells que no ho són. El cap de setmana o festius, s’incrementa un euro el preu en els dos casos.