La Mostra de Vins Terres dels Alforins “potencia el turisme interior”

La Mostra de Vins Terres dels Alforins està més que consolidada, ara que compleix la seua onzena edició. Un esdeveniment turístic i econòmic itinerant, que enguany tindrà lloc el pròxim 4 de maig, a Fontanars dels Alforins i que s’ha presentat aquesta setmana en la finca Torrefiel.
Des que un grup de viticultors es va associar, perquè “ens vam adonar que el conjunt és millor que cadascú de nosaltres”, com apuntava el prestigiós enòleg Rafa Cambra, la Mostra de Vins ha sigut i continua sent la millor carta de presentació d’aquest sector productiu a les Terres dels Alforins.
Una cita que ha servit per a posicionar els vins de la zona i servir de pol d’atracció de visitants. Així, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, destacava que iniciatives com aquesta “és fonamental per a potenciar el turisme d’interior, contribuent a la vertebració del territori, a la desestacionalització del turisme i la sostenibilitat”. I afegia: “jo diria que el treball d’associacions com Terres dels Alforins té molt de passió, perquè en una copa de vi es concentren tradició, esforç i amor a les arrels”.
En representació del municipi amfitrió parlava el seu alcalde, Julio Biosca, qui destacava que “compartim l’orgull de pertànyer a aquest territori i la responsabilitat de tindre cura d’ell”. Tot seguit, el president de Terres dels Alforins, Rosendo Biosca, afegia que “tots els visitants gaudiran de l’hospitalitat i de l’afecte de la població de Fontanars, en un dia de festa únic i autèntic”.
En el torn de les reivindicacions, el viticultor Pablo Calatayud, demanava “dotar de pes cultural a aquest territori, perquè ens ajude a posar-lo en valor”.
En la presentació participava també el dissenyador dels cartells de la mostra, Pep Gramage, qui destacava la vinculació de la música amb els vins en la imatge d’enguany.
L’acte el tancava el president de la Denominació d’Origen València, Salvador Manjón, qui assenyalava que “el fet més important del vi és la capacitat de gaudir-lo” i mostrava el seu suport a l’associació.
Per tant, tot enllestit perquè el pròxim 4 de maig, els vins de 16 bodegues facen gaudir els visitants juntament amb la gastronomia, la música i el paissatge.

11a Mostra de Vins Terra dels Alforins

L’associació ha crescut amb la incorporació del Poblet, amb el que són ja 16 els cellers que la conformen: Pago Casa Gran, La Comarcal, Dominios de MGP (Proyecto Origen), Vinya Alforí, Clos de Lôm, Celler del Roure, Rafael Cambra, Los Frailes, Enguera, Sant Pere, La Viña, Arráez, Los Pinos, Daniel Belda, Clos Cor Ví i la citada El Poblet.
A elles se suma en aquesta 11a Mostra una notable oferta gastronòmica del territori amb carnisseries, forns, formatges, almàsseres, arròs al forn i gaspatxos. Com és tradició, la música acompanyarà a aquestes belles terres d’interior i la seua gastronomia, tradició i cultura en una jornada festiva i inoblidable. El grup local Malvasia, amenitzarà el matí mentre que Lulú i losTigretones, un clàssic en Terres dels Alforins, ho farà a la vesprada.
El format de l’esdeveniment continua sent el mateix d’altres edicions, en horari d’11.00 a 19.30 hores, i amb preus populars. L’entrada costa 10 euros amb 5 degustacions i una copa serigrafiada i es podrà adquirir en les taquilles de l’esdeveniment o de manera anticipada ací.