La música de Nino Bravo en marxa mora i cristiana

Faltava alguna cosa per tal d’arredonir l’any Nino Bravo que està celebrant-se en commemoració del 50 aniversari de la seua mort. I aixi ho van pensar els aieloners Inma Belda i Toni Juan que han unit la seua passió pel cantant nascut a Aielo de Malferit i la seua afició per la festa morocristiana. Aquesta parella està darrere d’una iniciativa que ha fet possible que la música del cantant puga versionar-se i adaptar-se al ritme de marxa mora i cristiana.

Amb els permisos i autoritzacions pertinents, a més del ‘nihil obstat’ de la família, i gràcies als arranjaments que ha fet José Salvador González, dos temes populars del repertori de Nino Bravo s’han convertit en peces de música festera. Es tracta de la cançó ‘Libre’ que ha estat adaptada amb la cadència d’una marxa cristiana i del tema ‘Mi tierra’ que ara es podrà escoltar amb els compassos d’una marxa mora.

L’estrena de les peces encara es retardarà un poc. Encara que la il·lusio de Toni Juan i d’Inma Belda era que pugueren interpretar-se en les Festes de Moros i Cristians d’Aielo durant la primera setmana d’agost, tal i com reconeixen “hem preferit no forçar la màquina perquè ara mateix les societats musicals estan prou saturades de feina”. Amb tot la data que es baralla és la del 6 d’octubre quan l’Orquestra del Palau de les Arts de València oferirà el gran concert commemoratiu de l’Any Nino Bravo. Per a eixa cita ja es treballa per tal d’incloure les dos marxes.

Ací podeu escoltar la marxa cristiana ‘Libre’ i la marxa mora ‘Mi tierra’.