La nova Glorieta estarà a punt per a l’estiu del 2020

La reforma integral a la qual serà sotmesa la Glorieta ja té una data d’inauguració: juny del 2020. Aquest és el moment marcat pel consistori ontinyentí per a obrir de nou a la ciutadania un dels espais més emblemàtics de la ciutat que, actualment, es troba en un estat de degradació i demana una modernització urgent.

Els terminis que s’han marcat des de l’Ajuntament de la ciutat contemplen l’inici de les obres a l’octubre d’enguany, una vegada conclòs el període estival, moment en el qual la Glorieta és molt freqüentada. El termini d’execució de les obres “és de 9 mesos aproximadament” pel que es vol que la nova Glorieta estiga llesta per a juny de 2020, “perquè puga ser utilitzada a l’estiu”, expliquen des del consistori. Actualment s’està en el pas “previ a la contractació”.

En la remodelació de la Glorieta es treballarà en els 6.000 m2 amb els quals compta aquest espai a l’aire lliure i es dividirà en diferents zones.

La primera d’elles és la de jocs infantils. Ocuparà més del 25% de l’espai total de la Glorieta, per la qual cosa es convertirà en el parc infantil “més gran de la ciutat”. En aquest espai recreatiu per a les xiquetes i els xiquets, hi haurà un ‘supercolumpio’, que va ser triat pels escolars de 1r a 4t de Primària a l’octubre del passat any, i una altra zona amb el paviment de colors que també es destinarà a l’oci i jocs de xiquetes i xiquets. Els alumnes van triar de quatre opcions una que està formada per dues torres de jocs comunicades entre si per un tub, que inclou un laberint amb tobogans, escales de corda i un pont, entre altres elements, tot decorat amb colors verds i fusta com a notes predominants.

La nova Glorieta estarà a punt per a l'estiu del 2020 El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Com es pot veure en la infografia, la zona amb paviment roig es destinarà a “actuacions culturals” i l’espai adjacent, amb tendals i ombra, “serà per a berenadors”. És ací on, en un futur “l’Ajuntament es plantejaria traure a concurs un servei de restauració, amb requisits de qualitat i bon servei, alguna cosa per a tot l’any i que s’integre en la imatge de la Glorieta”, detallen.

Pel que respecta al perímetre d’aquest espai verd i d’oci, en l’actualitat està format per un banc, una estructura que “es mantindrà, però la tanca perimetral es pujarà de forma notable per a augmentar la seguretat”, expliquen des del consistori.

Una altra de les qüestions que formen part de l’ADN de la Glorieta, tal com hui la coneixem, és la font de pedra que presideix el passeig central de l’espai. Aquesta font, així com la tolla que l’acompanya “serà substituïda per més arbres. La vegetació que existeix ara es mantindrà i es plantaran nous exemplars pel que s’augmentarà la superfície d’arbratge i d’ombra natural”.