La nova tenda de Kamasana absorbirà CO₂ i altres gasos

Ja va agafant forma en l’avinguda del Tèxtil la que serà la nova tenda de Kamasana, que té previst obrir les seues portes el pròxim mes de novembre. Serà la primera a Espanya i la quarta en total d’aquesta empresa ontinyentina, germana de Cotoblau, estant les tres primeres instal·lades en la capital russa de Moscou.

Però aquesta nova tenda tindrà diverses particularitats, que fan d’ella un projecte interessant i innovador. La primera d’elles és que no sols es tractarà de l’única tenda a Espanya d’aquesta marca sinó que a més serà la primera que absorbirà tant CO₂ com altres gasos nocius, convertint els seus efectes negatius en minerals inerts i innocus per a la salut i el medi ambient. Serà possible gràcies a la tecnologia CO2pure, desenvolupada per l’empresa alcoiana Primlab Global. Tal com expliquen des d’aquesta companyia, la tecnologia CO2pure es pot afegir en pintures, tèxtils, cautxú i un altre tipus de revestiments. Des de Kamasana, expliquen que “és un material molt innovador que s’està aplicant ja en molts camps i s’està negociant utilitzar-lo també en l’àmbit sanitari”, al costat d’altres materials antibacterians i antivirals. No sols l’edifici estarà construït comptant amb aquesta tecnologia, sinó també els coixins i matalassos allí exposats.

MATERIALS RECICLATS
A més, en les seues xarxes socials han presentat aquest projecte com “tot un món d’experiències i noves sensacions, perquè els nostres clients gaudisquen dels millors productes de descans, materials innovadors, naturals, ecològics, sostenibles…”. I a més de construir un edifici que absorbisca el CO₂ i contribuïsca a mitigar l’efecte d’hivernacle, Kamasana aposta molt més per la
sostenibilitat, així aquesta tenda tindrà en exposició i venda una línia de productes fabricats amb materials reciclats, “en la seua majoria provinents de botelles de plàstic”.

La capital de la Vall d’Albaida ha sigut la triada per a obrir la primera botiga de Kamasana a Espanya, “principalment per estar al costat del nostre centre de producció pensem que seria el lloc adequat”. Una altra de les particularitats que faran especial a aquesta tenda és el fet que servirà com a “prova”, de cara a continuar expandint el negoci en la resta del territori espanyol. A més funcionarà com un outlet, amb preus de fàbrica.

RAMÓN ESTEVE
El disseny d’aquesta botiga de Kamasana és un projecte de l’estudi de l’arquitecte ontinyentí Ramón Esteve. Tal com es pot observar en les imatges del projecte, els espais diàfans, la llum, la senzillesa i l’elegància, seran els elements predominants. Un establiment comercial que ha cuidat tots els detalls per a ser un punt referent a la ciutat.