La Policia Local agilitarà les multes gràcies a la seua digitalització

La Policia Local d’Ontinyent fa un pas més en la seua modernització i acaba d’incorporar a la seua gestió un sistema digital per a acabar amb les denúncies a mà. El gest tradicional de l’agent, amb el bloc i el boli a l’hora de sancionar, s’ha substituït per la utilització d’una pda, de la grandària aproximada d’un mòbil, i unes xicotetes impressores, que permetran emetre uns rebuts per als ciutadans que siguen multats.

Aquest nou sistema, segons explica el regidor de Policia Local, Pepe Gandia, permet l’agilitació administrativa en tot el procés de la denúncia. “Des de l’àrea d’administració de la Policia Local se’ns va comunicar tot el procés que se seguia amb les multes a mà: l’agent les apuntava en la llibreta, després en l’oficina s’escanejaven i també es guardaven les de paper en un arxiu. Amb el nou sistema tota aquesta cadena s’agilitarà”, detalla Pepe Gandia.

Un nou sistema que ha estat possible amb una inversió dels fons europeus EDUSI i ha permés que s’adquirisquen 15 dispositius pda, que van aparellades a unes petites impressores. Els agents que estiguen de servei disposaran d’aquesta nova tecnologia per a millorar la part administrativa de les sancions. Aquests miniordinadors estaran connectats a la xarxa, de manera que els agents podran tenir informació destacada en el moment d’expedir la multa. D’aquesta manera, disposen de dades de la DGT, així com altres documentacions pràctiques i necessàries com l’assegurança del cotxe, la llicència del conductor i les seues dades personals, entre altres.

La nova tecnologia també permet evitar passar per la central de la Policia Local per a sol·licitar informació, guanyant en agilitat i eficàcia. De fet, en una denúncia in situ, on hi haja diversos infractors, es pot gestionar de manera simultània la sanció. Al mateix temps, el nou sistema també estalviarà paper, per la qual cosa és una mesura sostenible.