La Policia Local podrà gravar actuacions amb l’adquisició de càmeres unipersonals

L’Ajuntament d’Ontinyent segueix ampliant i millorant l’equipament de la Policia Local de la ciutat, en aquest cas amb l’adquisició de cinc càmeres unipersonals i una nova moto scooter elèctrica. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor de Policia Local, Pepe Gandia; el Comissari Juan Serrano i diversos agents, participava en la presentació als mitjans dels nous elements, que el primer edil destacava que “suposaran un nou pas endavant en la millora de les condicions de treball dels i les agents, cosa que redunda també en una millor prestació del seu servei a la ciutadania”, explicava.

Al cas de la moto scooter, la seua adquisició forma part d’una inversió de 42.000 euros en nous vehicles elèctrics municipals, 20.000 dels quals estan subvencionats per la Diputació de València dins l’estratègia ‘Reacciona’ de l’àrea de Medi Ambient. D’aquests diners, l’Ajuntament inverteix prop de 8.700 euros en l’adquisició d’aquesta moto, “que permet continuar avançant en l’eliminació de l’ús de combustibles fòssils i la reducció d’emissions de CO₂ per la qual ve apostant el Govern d’Ontinyent”, explicava Pepe Gandía. La moto compta amb 9 kW de potència màxima, una acceleració de 0 a 50 quilòmetres/hora en menys de 4 segons i amb una velocitat màxima de 100 quilòmetres/hora, i funcionarà com a prova per anar renovant la resta de motocicletes de la Policia si el resultat és favorable.

Quant a les càmeres, es tracta de cinc càmeres unipersonals, de les quals dues estaran en ús en tot moment per part de dues patrulles actives, i les altres tres estaran en recàrrega en la reguarda. El tractament de les imatges es farà sempre d’acord amb la legalitat vigent. Les càmeres només s’activaran quan l’agent presencie un possible delicte o infraccions de seguretat pública, comptant amb un buffer d’enregistrament d’àudio i vídeo que permet guardar els 60 segons anteriors al moment des que es dóna a l’interruptor, “cosa que permetria, per exemple, enregistrar una agressió rebuda per un agent després d’haver-se produït aquesta”, explicava el regidor. Les càmeres, amb bateria d’alta duració, i alta nitidesa d’imatge en situacions de lluminositat reduïda, pesa només 115 grams, i està dotada d’un sistema d’encriptació AES que permet garantir la privacitat i seguretat en l’ús de les imatges.

Cal recordar que en aquesta legislatura s’ha renovat la flota de vehicles apostant pels cotxes híbrids i incorporant els kits portàtils TETRA, el nou sistema de radiocomunicacions que permet millorar la resposta davant les emergències. Igualment, a través de la regidoria s’ha modernitzat la senyalització vertical i horitzontal al nucli urbà, i s’ha adquirit un nou etilòmetre, un dispositiu drogotest i un sonòmetre propi, evitant així haver d’utilitzar el de l’Oficina Tècnica Municipal, així com dos drons d’última generació que també són emprats pels agents en tasques de vigilància. Tant l’alcalde com el regidor destacaven que l’aposta per la modernització dels equipaments de la Policia Local es mantindrà, “ja que si els agents tenen millors mitjans, poden donar millor resposta a les necessitats de la ciutadania”, concloïen.