La professió mèdica reconeix a Ricard Garcia en el moment de la seua jubilació

Hui, dilluns, conclou la seua carrera professional com a facultatiu. Ricard Garcia Bayo ha transcendit l’àmbit de la seua dedicació mèdica i ha compaginat aquesta trajectòria amb la seua faceta pública que va tindre una gran projecció, sobretot en la dècada dels anys 90. Va ser regidor i tinent alcalde de l’Ajuntament durant l’alcaldia de Vicent Requena. Va presidir la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent. Amb el canvi de segle es va apartar del primer pla polític i econòmic i es va centrar en la seua labor sanitària en la qual ara escriu l’epíleg. I qui millor per a fer-ho que els seus propis companys, que li reconeixen mèrits, valors i personalitat. Ací estan els seus testimoniatges. Així és el doctor Ricard Garcia, des de dins.

Margarita Llaudes, gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, recorda quan l’any 1999 va coincidir amb aquest metge ontinyentí, quan es va posar en marxa el SAMU d’Ontinyent, i destaca com en aquest últim any “li ha tocat la difícil tasca de gestionar els canvis per la pandèmia […] assumint totes les dificultats que ens ha ocasionat als sanitaris i a la població en general”.

El cap de la Unitat de Documentació Clínica i Admissió, Ángel Llopis, defineix a Garcia com a un gran professional, “és un metge molt responsable, estudiós, preparat, meticulós i exigent”.

També ha volgut dedicar-li unes paraules al doctor, Charo Vaello, supervisora d’Infermeria del Servei d’Urgències. “Com a company és adorable. En els últims mesos, he sentit més que mai el seu suport en el part professional i personal, en aquesta dura etapa que ens està tocant viure” explica Vaello.

María José Dasca, directora mèdica de l’Hospital d’Ontinyent, recorda com va demanar-li a Ricard que aquest assumira la Coordinació del Servei d’Urgències, “sense condicions es va fer càrrec i des d’eixe moment ens va unir una gran amistat basada en el respecte i la lleialtat”.

Un altre exemple del gran treball del Dr. Ricard Garcia són les paraules del seu company, el metge d’Urgències, Yoshio Silvero, qui declara que “en la faceta de cap, ha demostrat ser just, accessible, honest, i a més d’estar sempre obert a les crítiques i buscar la manera de millorar el servei. Li ha tocat dirigir les Urgències en una de les etapes més dures”.

Tots ells li han agraït el seu treball i dedicació, així com desitjar-li el millor en aquesta nova etapa que comença, jubilant-se, després de 33 anys a l’Hospital d’Ontinyent.