La Puríssima, protagonista del cap de setmana

Com bé anunciaven els Angelets, el passat cap de setmana, les festes en honor a la patrona d’Ontinyent, la Puríssima Concepció, ja han arribat a la ciutat.

Les celebracions començaven hui a les 8.00 hores, a l’Església de Santa Maria, amb la Missa sabatina, davant de la imatge de la Puríssima. A les 10.00 hores continuaran amb la Missa d’Infants i la consagració a la patrona de totes les xiquetes i xiquetes de la ciutat. A continuació, tindrà lloc el tradicional esmorzar infantil, organitzat al centre parroquial pel Moviment Juvenil Santa Maria.

El matí seguirà a les 11.30 hores, quan, acompanyats d’una banda de música i un grup de cavallistes, els participants es dirigiran fins a l’ajuntament, per arreplegar les claus del Corral del Bou i donar inici al Bou de la Puríssima.

Serà a les 15.30 hores quan, de la mà dels Portadors de la Puríssima, eixirà, des del Camí dels Carros, el primer bou de la vesprada.

Després de finalitzar els tres bous previstos per a hui, continuaran els actes religiosos. A les 19.30 hores començarà el Novenari, i a les 20.00 hores l’Eucaristia pels veïns de la parròquia de Santa Maria.

Demà, diumenge, les celebracions donaran inici a les 10.30 hores, quan la imatge de la patrona d’Ontinyent eixirà des de l’Església de Santa Maria fins a la plaça de la Coronació, acompanyada per les Camareres de 2019, els Angelets i la Junta de Festes de la Puríssima. Una vegada en la plaça de la Coronació, donarà inici l’Ofrena, on particulars i associacions homenatjaran a la verge amb flors. Una vegada finalitzada l’Ofrena, s’interpretarà el Cant dels Angelets i l’Himne a la Puríssima, que conclourà amb la ‘tronà’, a càrrec de la pirotècnia Nadal Martí de l’Olleria.

A la vesprada, a les 16.00 hores, tornarà a celebrar-se el ‘Bou en corda’. Finalitzant el dia a les 19.00 hores amb el Novenari, i a les 19.30 hores amb l’Eucaristia pels Majors.

 

Cassola sense corda

La celebració del bou té els seus adeptes, però també hi ha una part de la ciutadania que advoca per unes festes de la Puríssima sense aquests animals. Aquest és el cas del col·lectiu ‘Cassola sense corda’.

Hui dissabte, l’Ateneu Popular Ca la Mera oferirà una alternativa al ‘Bou en corda’. A les 12.00 hores celebraran una xerrada al voltant de la situació actual de la festa del bou a Ontinyent i un debat per teixir propostes per transformar aquesta festivitat.

A les 14.00 oferiran un dinar de cassola, que inclourà una opció vegana, i estarà amenitzat amb els Djs OMG. A la vesprada continuaran amb la festa amb música en directe. A les 18.30 hores començarà el concert de Nabbukkodosowsa. A les 19.30 hores, una JamSession, on qualsevol persona està convidada a portar el seu instrument i participar. Finalment, a les 20.30 hores els Djs OMG tornaran per clausurar aquesta jornada festiva i reivindicativa.