La rectora de la UA nomena el professor Juan Manuel Cortell coordinador del Campus d’Alcoi

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant compta amb un nou coordinador acadèmic, el professor Juan Manuel Cortell, després d’haver sigut designat per al càrrec per la rectora de la UA Amparo Navarro. Cortell, professor de la UA i director del Centre d’Estudis i Investigació Olímpics de la Universitat d’Alacant, actuarà com a interlocutor entre la UA i l’Ajuntament d’Alcoi i coordinarà el Grau d’Educació Infantil que s’imparteix en la localitat, al costat de la vicedegana Inés Lozano. L’actual coordinador cultural del Campus d’Alcoi, Antonio Belda, es manté en les seues funcions.
Juan Manuel Cortell és professor de la Facultat d’Educació de la UA i és alcoià, “una persona pròxima a la titulació i al municipi, essencial per a estar en els processos de presa de decisions puntuals que sorgisquen”, tal com ha declarat la rectora Amparo Navarro després de fer-se oficial el nomenament del nou coordinador.
Per la seua part Juan Manuel Cortell ha declarat que “assumisc aquest nomenament agraït per la confiança depositada i il·lusionat per la meua estreta vinculació amb la Universitat d’Alacant i amb Alcoi, la meua ciutat natal i de residència. Amb entusiasme em sumaré plenament a l’equip i col·laborar estretament per a contribuir al desenvolupament i projecció del Campus d’Alcoi”.
Juan Manuel Cortell
Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de València; Maestro Especialista en Educació Física, i Doctorat en Educació Física i Esport de la Universitat d’Alacant, amb qualificació “Cum laude”. Té una experiència docent universitària de dèsset anys en el camp de les Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Des de l’any 2017, exerceix el càrrec de professor titular en la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant.
La seua labor docent s’enfoca principalment en l’àmbit de l’activitat física i la qualitat de vida. Com a investigador, ha dirigit nou tesis doctorals i ha contribuït amb més de 100 treballs de recerca publicats en revistes indexades. A més, ha exercit com a editor en dos llibres i ha escrit tretze capítols de llibre. La seua participació en congressos acadèmics ha superat les 130 presentacions. En l’àmbit de projectes d’investigació, ha format part de quinze projectes, destacant la seua participació en projectes europeus i del Consell Superior d’Esports. També ha liderat un projecte nacional de R+D+i com a investigador principal i ha col·laborat en onze projectes d’innovació docent. Les seues línies de treball se centren en l’aplicació de la tecnologia en l’àmbit de l’activitat física, l’anàlisi del moviment, la biomecànica de l’exercici i la valoració i entrenament de la força, amb especial èmfasi en l’entrenament del cor i la restricció del flux sanguini, la seua aplicació pràctica en l’àmbit esportiu i de la salut. Ha obtingut dues patents, un Model d’Utilitat i dues Marques registrades. Actualment, és investigador principal en el projecte finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) “Millora de la valoració funcional i monitoratge de la columna lumbar mitjançant intel·ligència artificial. Quant a gestió acadèmica, durant set anys (2013-2020) va exercir com a vicedegà de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport en la Facultat d’Educació de la UA. Des de l’any 2020, és director del Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques. És vicepresident de la International Association of Sport Kinetics (IASK) des de 2018 i director del Centre d’Estudis i Investigació Olímpics de la Universitat d’Alacant (2022).