La reforma de la Plaça de la Concepció ja registra més de 50 propostes

La futura reurbanització de la Plaça de la Concepció continua fent parlar. En la vesprada d’aquest dilluns, el Museu Tèxtil acollia un taller participatiu en el qual el mateix arquitecte, Fermí Sala, presentava davant de veïnat, comerciants i agents socials el projecte de la nova plaça, i a més contestava els dubtes i els suggeriments dels allí presents.

En aquest acte, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, informava que la ciutadania ja ha registrat un total de 51 propostes a través dels canals habilitats: una urna al mateix museu i el correu electrònic participacio@ontinyent.es. A totes aquestes idees, cal sumar les propostes recollides ahir durant el transcurs de l’encontre.

En línies generals, d’una banda el problema de l’estacionament. Residents i comerciants coincidien en lamentar aquesta decisió que dificultarà l’accés per a persones majors i amb mobilitat reduïda i que pot afectar també directament als comerços situats a la safata més pròxima al Carrer Major. D’altra banda, aquells que demanen reconéixer la identitat de la Plaça de la Concepció respectant els elements que la caracteritzen.

Durant més de dues hores es va produir un intens debat entre l’arquitecte i els assistents. L’encarregat de l’actuació va prendre nota de totes les propostes i esperar i veure sí finalment les propostes i inquietuds de la ciutadania són escoltades o no.

Més informació ampliada al voltant d’aquesta qüestió en la nostra edició del pròxim dissabte.