La serra Mariola se salva d’una catàstrofe mediambiental

La ràpida actuació d’una vintena de voluntaris forestals que es trobaven a la serra Mariola va evitar una catàstrofe mediambiental aquest cap de setmana. Totes les alarmes saltaven dissabte de vesprada en el parc natural de serra Mariola, en originar-se un incendi a la capçalera del riu Vinalopó que va cremar una superfície de 700 metres quadrats.
Per sufocar el foc es van mobilitzar diverses brigades forestals BV d’Ontinyent, AV Fontanars dels Alforins, BV Font de la Figuera, bombers del parc d’Ontinyent i també medis aeris, destallen des del Consorci de Bombers, els quals van participar tots ells en l’extinció de les flames.
La serra Mariola se salva d'una catàstrofe mediambiental El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Segons informen fonts municipals de l’Ajuntament de Bocairent, una negligència va ser la causant de l’incendi el qual, gràcies a la ràpida actuació dels voluntaris forestals es trobaven a la serra en eixos moments, es va poder evitar el que haguera pogut ser una catàstrofe ecològica.
Aquest incident forestal coincideix amb les altes temperatures que estem patint durant la jornada de hui, màximes que han arribat fins als 37 graus al migdia, segons Avamet predicció,  la qual cosa fa activar les alertes per risc d’incendis a les serres.