El Projecte Trèvol de la Vall d’Albaida ja té la nota de la Tesi que va presentar a Ontinyent en les últimes jornades. “El modelo de Projecte Trèvol y su impacto social. Un anàlisis de 360º”, realitzada i defensada per Beatriz Sánchez Herraéz, ha rebut la màxima qualificació, excel·lent Cum Laude. La ja doctora Cum Laude, ha defensat el seu treball recentment, en el saló de Graus de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Salamanca.
Beatriz Sánchez va tindre el suport del Projecte Trèvol durant l’acte de presentació en la Universitat de Salamanca, ja que va comptar amb la presència de tècnics i professionals de Trèvol així com dels directors de la Tesi: Francisco de Borja Jordán de Urries, Mª Cruz Sánchez i Miguel Ángel Verdugo. La investigació, que ha durat 5 anys de treball, va obtenir la màxima qualificació del Tribunal presidit pel catedràtic Jesús Jornet de la Universitat de València, acompanyat en les funcions per Maria Jesús Perales, també de la Universitat de València, i completant el tribunal estava Victoria Martin de la USAL (Universitat de Salamanca).
El motiu que ha dut l’INICO a promoure una tesi doctoral es deu al fet que “el Projecte Trèvol ja fa anys que està treballant des de la pertinença comunitària, utilitzant, entre les seues estratègies el desplaçament de l’organització al context comunitari, la capacitació de la societat i l’aprofitament dels recursos de la comunitat. Així com l’impacte que tenen en les persones amb discapacitat i també en la comunitat”.
El resultat de la tesi conclou que “la manera d’atendre la discapacitat de Projecte Trèvol es considera innovadora i es presenta com una alternativa valuosa i necessària enfront dels actuals serveis d’atenció a la discapacitat, on destaca pel seu enfocament centrat en oferir els suports adequats amb l’objectiu d’assegurar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i fomentar de manera efectiva la plena inclusió en la comunitat”
Beatriz Sánchez va tindre unes paraules d’agraïment als representants del Trèvol pel seu suport i tracte durant els cinc anys de treball: “Diuen que trobar un trèvol dona sort, però trobar-vos a vosaltres dona esperança. L’esperança que algun dia totes les persones, tinguen o no discapacitat, siguen comunitat”. Amb aquestes paraules va agrair Sánchez l’amistat que s’ha generat amb el treball i la importància que té el Projecte Trèvol dins de les propostes actuals d’atenció a persones en situació de dependència.