La Universitat li proposa a Ontinyent una seu del Parc Científic al campus

Unir el potencial empresarial d’Ontinyent i la comarca amb els recursos científics dels quals disposa la Universitat de València (UV) és l’objectiu del pròxim projecte d’aquesta institució a la ciutat.
Segons ha explicat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la passada setmana es plantejava que el campus d’Ontinyent aculla una seu del Parc Científic de la UV. La decisió es prenia en el marc d’una reunió on estaven representats la UV, l’Ajuntament d’Ontinyent, les entitats empresarials de la ciutat i Caixa Ontinyent. D’aquesta manera, es començava una línia de treball que tindrà la seua continuïtat en el temps i que compleix el compromís de la rectora de la UV, Mavi Mestre, quan fa dues setmanes visitava Ontinyent i es comprometia a començar a treballar amb l’àmbit empresarial.

La importància d’aquest recurs radica en l’impuls de la innovació en el teixit empresarial, gràcies a la col·laboració entre el coneixement aportat pels experts de la UV i el potencial de les empreses que vulguen desenvolupar productes amb un valor afegit, millorar aspectes organitzatius o altres processos relacionats amb el desenvolupament empresarial i el valor afegit.

En una primera trobada, segons expliquen des del consistori ontinyentí, s’ha valorat la instal·lació d’aquest servei en els voltants del campus d’Ontinyent, concretament en el solar diàfan al costat de la seu universitària, de manera que es pogueren instal·lar mòduls amb possibilitat de ser ampliables, en funció de la demanda d’aquest servei.
Pel que respecta a la implantació del Parc Científic es duria a terme en quatre fases.

En primer lloc, està previst celebrar una jornada tecnològica els pròxims mesos, la qual cosa impulsaria la consolidació d’empreses basades en el coneixement i la innovació. Un segon pas seria la ubicació física, que com s’ha esmentat s’utilitzaria un espai inicial de 300 m2, al costat de l’edifici universitari, però que permetera el funcionament independent d’aquest. També s’abordaria un pla de dinamització per a ser beneficiari del Parc Científic i es finalitzaria amb el desenvolupament de projectes i suport a les empreses.