La Vall Ens Uneix reclama a la resta de partits buscar una eixida consensuada perquè la Mancomunitat puga ser operativa

La formació municipalista La Vall d’Albaida Ens Uneix ha reclamat a la resta de partits amb representació a la Mancomunitat de Municipis a buscar una eixida consensuada “perquè aquest ens comarcal puga ser operatiu i complir en la seua responsabilitat de gestió”. El secretari d’Organització d’Ens Uneix a La Vall d’Albaida, Jordi Vila, explicava que “després del fracàs que ha estat la presidència de Compromís, cal buscar una presidència que done impuls a la mancomunitat, i que tinga un suport polític important”, demanant a la resta de partits “generositat per aconseguir un consens que faça possible desbloquejar la situació i posar en marxa la Mancomunitat”.

Des d’Ens Uneix es demana “l’elecció d’un nou president de consens i en ganes de treballar”, amb 3 vicepresidències, una per cadascun de la resta de partits. Quant a la Junta de Govern, es manté la proposta de 4 representants per a PP, 3 per a Ens Uneix, 3 per a Compromís i 3 per a PSPV-PSOE, “respectant així la correlació de forces que correspon pels resultats electorals, i fent que tots els partits siguen corresponsables de la gestió i s’involucren en la mateixa”.

La formació municipalista també reclama que la mancomunitat “adapte els estatuts a la Llei de Mancomunitats de 2019 que va posar en marxa el govern del Botànic, i que durant aquests anys amb PSOE i Compromís al davant de la Mancomunitat no s’ha aplicat”. Aquesta adaptació passaria per un repartiment de la representació proporcional a la població dels diferents municipis, ja que, explicaven, “no és coherent, i fins i tot podria ser il·legal, que Ontinyent aporte el 40% del pressupost de la Mancomunitat i només tinga un 3% de la representació, amb 2 consellers de 68 possibles. La llei estableix que la representació ha de ser proporcional a allò que s’aporta. No volem ser estrictes en aquest aspecte, però tampoc que es perjudique a les poblacions que més aporten”.

Un altre aspecte que reclama Ens Uneix, explica Vila, és “que la Mancomunitat es professionalitze i tinga una gerència per portar endavant tot el seu treball de la millor manera possible”, en aspectes com traure a concurs la nova licitació per a la gestió de la recollida de fem, “un aspecte en el qual la mancomunitat era un exemple i al que en aquests anys amb govern de PSOE i Compromís ens hem quedat endarrerits per absència de lideratge polític”. Per això, remarca, “cal buscar una presidència amb un impuls polític important, que reactive una Mancomunitat que ha anat a menys”, concloïa.