La Vila renaix: compren nou cases en l’últim mig any

La Vila està vivint un punt d’inflexió en els últims mesos, pel que fa a la compravenda de cases: en l’últim mig any s’han comprat nou immobles, el que es valora positivament per part de l’Associació Veïnal de la Vila. “Estem satisfets perquè tornem a ser un barri atractiu per a viure, després de molt de temps”, declara la presidenta del col·lectiu veïnal, Puri Ruiz.

Un fet que es constata per part d’immobiliàries de la ciutat, com ara Kapitalia, des d’on s’han efectuat cinc de les compravendes esmentades. “Estem registrant una activitat a l’alça en el barri de la Vila, que ja s’ha materialitzat en cinc operacions”, explica Salva Palau, des de Kapitalia.

Per al col·lectiu veïnal el motiu principal d’aquest renaixement del barri és un conjunt de mesures impulsades per l’Ajuntament d’Ontinyent, que estan renovant els carrers i les places de la Vila, juntament amb les ajudes per a rehabilitar les cases, tant per fora com per dins. Per aquest motiu, Puri Ruiz ha mostrat “l’agraïment del veïnat del barri cap a l’Ajuntament i l’alcalde Jorge Rodríguez, que ens va dir fa tres anys tot allò que anava a fer-se, i a poc a poc s’ha anat complint, per això cada vegada hi ha més persones que aposten pel barri per a viure”, destacava.

Precisament fa uns dies finalitzava la III fase de la reurbanització integral d’aquesta zona de traçat medieval, que sumats als anteriors treballs del Pla d’Eficiència Urbana, ha suposat una inversió municipal de 800.000 euros, segons apunten des del consistori ontinyentí. De fet, les cases que han sigut comprades se situen en carrers que s’han reurbanitzat ja, de la següent manera: quatre en Sant Pere; dues en el C/ Cordellat i altres tres en les vies Muralla, Església i Trinitat.

Concretament en la fase de reurbanització que acaba ara, s’ha renovat el tram comprés entre la plaça de Sant Pere de Verona i el carrer Trinitat. Abans ja s’havia actuat des del carrer Església fins a la plaça de Sant Roc i des dels carrers Sant Pere i Cordellat, fins a la plaça de Sant Pere. Per tant, a poc a poc van renovant-se els carrers, de manera que, com explica el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta es tracta de “recuperar una trama urbana en la qual no s’havia actuat en 30 anys, era una demanda veïnal i una necessitat que ens ajudarà a millorar les condicions de vida al barri i alhora afavorir el potencial turístic d’aquesta zona”, detalla.