L’Academia de Cine elegeix la pel·lícula de Jorge Calatayud per als Òscars

La decisió s’ha fet oficial al llarg del matí. La pel·lícula ‘Estiu 1993’ serà la candidata per representar Espanya als Òscars de Hollywood. La producció on l’ontinyentí Jorge Calatayud ha exercit com a ajudant de direcció s’ha imposat, amb una certa sorpresa, a la gran candidata que era ‘Los últimos de Filipinas’.

Si a principis d’agost ja es va conèixer que ‘Estiu 1993’ optava a la nominació de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, aquest dijous s’ha confirmat que serà la representant que optarà a l’estatueta a millor pel·lícula de parla no anglesa en la gala que es celebrarà el 4 de març de 2018.

L’ontinyentí Jorge Calatayud ha estat a les ordres de la directora Carla Simon en la seua òpera prima, en un treball que narra la història d’una xiqueta que s’ha quedat sense pares i que marxa a viure al poble amb els seus oncles i familiars. Allà comença una nova vida. Es tracta d’un drama autobiogràfic on es reflexa la història de la pròpia directora Carla Simon. El film ja estat vist per prop de 100.000 espectadors, continua en cartell i, ara, augmentarà la seua presència a les sales de cine espanyol.

Per arribar a la gala del 4 de març només queda un escaló per superar, quan l’acadèmia nordamericana faça la seua tria respecte als nominats a l’estatueta dels Òscars en aquesta modalitat.