L’actual Hospital serà destinat per a crònics i malalts de llarga estada

La incògnita que sobrevola l’actual Hospital General comarcal d’Ontinyent situat en el barri de Sant Josep, comença a buidar-se. L’equació va ser resolta per la consellera Ana Barceló en la seua visita el divendres a la ciutat on va avançar que “estem treballant en un Pla Director per a convertir l’actual Hospital en un centre sanitari per a malalts crònics i de llarga estada hospitalària. És una necessitat que tenim en tota la província de València i hem considerat important situar-la a Ontinyent”.

Un dels reptes que es marca la Conselleria de Sanitat és que en cap moment l’actual edifici quede buit i sense funcionament, per la qual cosa s’escometrà la transició entre el seu actual ús i el futur.

L’actual hospital d’Ontinyent es remodelarà i adaptarà les seues instal·lacions per a convertir-se en Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE). Per a això, es construirà una nova planta que substituirà a l’edifici on ara es troba la direcció de l’hospital.

En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb el qual es durà a terme el projecte, contempla que en la planta baixa i en la primera se situen les zones d’atenció ambulatòria. A més, en la planta baixa estarà l’espai per a recepció i la cuina, entre altres àrees. En les plantes 1, 2 i 3 estaran les unitats d’hospitalització, i en el soterrani els vestuaris, bugaderia, morgue, entre altres.

En l’àmbit assistencial, el centre estarà dotat d’Unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de convalescència i cures de llarga estada. Totes elles comptaran amb més de 20 llits.

Així mateix, l’hospital disposarà de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoteràpia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia. Aquestes instal·lacions hospitalàries seran un referent en tot el radi de les comarques veïnes.