L’agenda de mamografies a Ontinyent “tornarà a la normalitat en gener”

El mamògraf de l’Hospital d’Ontinyent, renovat aquest estiu gràcies a la donació de la Fundació Amancio Ortega, està funcionant “perfectament en aquest hospital”, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat.

Aquesta afirmació desmentiria les informacions que havien circulat al voltant del suposat trasllat del nou mamògraf d’Ontinyent a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, ja que l’aparell del centre xativí hauria estat avariat. Segons han informat des de la Conselleria “en casos puntuals, s’ha remés a algunes pacients del programa screenning del càncer de mama a l’Hospital de Xàtiva per a realitzar-se el control mamogràfic perquè les obres d’instal·lació del nou TAC en l’Hospital d’Ontinyent havien provocat retards en les agendes d’altres proves diagnòstiques i es volien evitar demores no desitjades en la realització de mamografies”.

La programació d’agendes “tornarà a la normalitat en el mes de gener. La resta de proves, així com les mamografies ordinàries i urgents, no han patit modificacions i els equips han funcionat diàriament. Només s’han vist afectades algunes pacients del programa de screening mentre han durat les obres d’instal·lació del nou TAC”, han afirmat des de la Conselleria.

Aquest matí, tenia lloc una visita a l’Hospital d’Ontinyent per part de la directora general de Règim Econòmic, Carmelina Pla, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la directora del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, la directora de l’Hospital d’Ontinyent,  José Dasca, així com membres del Govern d’Ontinyent i representants del centre hospitalari de la ciutat. En la convocatòria, s’ha visitat el nou TAC i el mamògraf i s’ha confirmat que aquest últim “està en ple funcionament”.