L’Alfàbega i Casa Granero guanyen el 12 Concurs Gastronòmic de Bocairent

El 12 Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets de Bocairent ja coneix el seu palmarès després de la jornada celebrada aquest dilluns al Maset Ferrero amb la participació de dinou restaurants.

En la modalitat de ‘borreta’, l’assador l’Alfàbega d’Alginet es va imposar a La Plaza de Torrent i La Visteta de Barx que van completar el pòdium. L’establiment de la Ribera estrena palmarès en el certamen mentre que el de l’Horta torna al quadre d’honor després dels dos segons premis del 2011 i el de la Safor repeteix posició per segon any consecutiu.

Al seu torn, ‘l’estofat de galtera de jabalí al porto amb saltejat de rovellons, boletus i trufa’ de Casa Granero de Serra va reeixir en el plat lliure per davant del ‘tortellini de cabirol amb salsa en el seu suc i setes’ de Goya Gallery de València que va ocupar la segona posició en la valoració del jurat presidit per la xef Anna Francés. El tercer premi va estar compartit ex aequo per Les Cuinetes de Dénia i l’Aljubet de Banyeres de Mariola; des de la Marina va arribar la ‘codorniu de vinya en salsa royal, setes de temporada, crema de castanya rostida i bombó de boletus trufat’ i des de l’Alcoià procedia el ‘colomí de les landes franceses en dos cocciones, parfait dels seus interiors, parmentier de setes, setes saltejades, acompanyat de bombons de torró de foie i remolatxa, amb trufa ratllada’.

El Concurs gastronòmic va congregar de nou una ampla representació política, social i econòmica de Bocairent i de la resta de les Comarques centrals valencianes atreta “per la consolidació d’una cita ineludible del bon menjar de la tardor valenciana”, en paraules de l’alcalde Xavier Molina. Entre les màximes autoritats assistents a l’acte estava present Vicent Mascarell, diputat d’Hisenda; Francesc Molina, delegat del Consell a València, i Rafa Briet, subsecretari de la Conselleria de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat.