L’antic abocador de Girsa serà un refugi d’animals

L’antic abocador de Girsa es convertirà en un refugi per a animals. D’aquesta manera, les protectores d’Ontinyent i les persones sensibilitzades amb aquesta causa veuran complida una de les seues demandes històriques: que la capital de la Vall d’Albaida dispose d’un centre d’acollida, en el qual els gossos i els gats que ho necessiten tinguen un espai digne on ser rescatats, on siguen atesos i on es promocione la seua adopció.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es reunia recentment amb representants de la Protectora d’Animals Vall d’Albaida, per a fer-los sabedors del projecte que té el consistori de la ciutat. Es tracta de desenvolupar el refugi en una part de la parcel·la de l’antic abocador de Girsa -empresa participada per la Diputació de València i l’empresa FCC, Foment de Construccions i Contractes-, situat en els voltants de la Clariana. Concretament s’utilitzarà l’edificació d’oficines i una parcel·la confrontant per a dur a terme un projecte mediambiental més ambiciós. Segons explica Jorge Rodríguez, “l’edificació de les oficines està disposada en forma de L, amb un edifici d’entrada independent que es destinaria a una aula de naturalesa de caràcter formatiu i un altre pensat per a la gestió del refugi, al qual se sumaria una replaça de grans dimensions. En l’exterior es condicionaria un bosc mediterrani amb espècies autòctones i, en conjunt, serviria com un espai de divulgació de la naturalesa i conscienciació mediambiental i de cura dels animals”.

Des de la Protectora d’Animals Vall d’Albaida han explicat que els sembla “un espai perfecte que ara està inutilitzat, té molts metres quadrats i està allunyat d’habitatges. Pensem que és un bon espai per a reutilitzar, tindre un refugi i ser una ciutat que encapçale el benestar animal”.