L’elit mundial dels escacs visita aquesta vesprada Ontinyent

Quasi una trentena d’integrants seleccionats pels clubs d’escacs d’Ontinyent, Gandia, Xàtiva i Alcoi tindran l’honor de poder compartir i jugar una partida d’escacs amb les actuals campiones del món, les germanes ucraïneses Anna i Mariya Muzychuk, en la simultània que tindrà aquesta vesprada, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, a les 19.15 hores.

Així que les millors jugades d’estratègia estaran sobre la taula amb els moviments dels alfils, cavall, torre, reina, rei… Els afortunats membres del Club d’Escacs Ontinyent que s’enfrontaran a les líders mundials seran Enrique Ferrero, José González, David García-Retamero, Borja Garcia Sayas, Alba Ortiz, Sirekan Hovhannisyan i Joan Martínez, segons ha fet públic l’entitat en les seues xarxes socials.

A més, Anna i Mariya s’enfrontaran a 14 persones en la partida simultània. La iniciativa, compartida per Caixa Ontinyent i l’empresa Cotopur, en col·laboració amb el Club d’Escacs de Paterna, pretén acostar els veïns i aficionats de les comarques centrals a les campiones del món. És per això que la partida podrà ser seguida pel públic en directe en el Saló d’Actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent, ja que l’accés serà lliure.

DUES ASES DELS ESCACS

Anna Muzychuk ha guanyat el Campionat Mundial Femení d’Escacs Ràpids (en 2016) i el Campionat Mundial Femení d’Escacs Blitz en dues ocasions (2014 i 2016). Mariya Muzychuk és Campiona Mundial Femenina d’Escacs des d’abril de 2015 a març del 2016. També és doble campiona d’Ucraïna (2012, 2013), campiona de l’equip europeu i mundial amb Ucraïna en 2013 i guanyadora de la medalla de bronze en l’Olimpíada d’escacs de 2012 i 2014 amb Ucraïna.