L’empresa adjudicatària de les obres del CEIP Martínez Valls dins del “Pla Edificant” ha sol·licitat la resolució del contracte d’execució d’aquestes obres, interrompudes el passat mes de juliol per treballar una revisió de preus per l’impacte de la guerra d’Ucraïna i unes millores sol·licitades per la comunitat educativa del centre. L’Ajuntament d’Ontinyent ha informat aquest dijous al Consell Escolar del col·legi de la situació esdevinguda després que la Generalitat no ratificara l’augment d’un 35% del pressupost que es contemplava en la redelegació d’obres que el ple ontinyentí va aprovar el passat mes de desembre (sumant 664.932 euros al previst inicialment, arribant així a 2.804.887 euros).
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors de Territori (Óscar Borrell) i Educació (Ferran Gandia), donaven detalls a l’òrgan educatiu, després que el passat 25 de gener es prenguera contacte amb la direcció del centre i amb l’AMPA per informar de la situació, que detallaven en una reunió mantinguda el passat dia 30. En aquest encontre, la direcció i l’AMPA van demanar a l’Ajuntament no donar detalls públics fins després de la reunió del Consell Escolar del centre de hui. En la reunió del dia 30, a més, s’acordava mantindre una reunió amb la direcció tècnica del projecte de terminació per si cal incloure alguna millora al projecte i fer canvis en l’execució. A més a més, l’Ajuntament ha posat a disposició del centre espais en la sala Gomis per a necessitats futures.
El regidor de Territori explicava que “les obres es van interrompre en juliol per treballar una revisió de preus per l’impacte de la guerra d’Ucraïna, i unes millores sol·licitades
Per la comunitat educativa del centre com canvis en els paviments a la zona d’educació infantil i noves millores a la part de primària, com ha passat en altres obres del pla. En novembre vam rebre la visita del nou secretari Autonòmic d’Educació, a qui vam traslladar la necessitat de comptar amb la redelegació d’obres, a la que ens van donar llum verda inicialment i que per això vam aprovar a l’últim ple. Després d’açò, la Conselleria ha valorat la situació de l’empresa, que té fins a 14 obres del Pla Edificant paralitzades en localitats com Albaida, El Campello, Monòver, Alboraia, Xeraco (governades per diferents partits polítics) i han decidit que no incrementarà la partida i insta a resoldre el contracte, la qual cosa ja ens ha demanat la mateixa empresa. Si acceptem la resolució altra empresa reprendrà les obres, però s’han de seguir una sèrie de tràmits administratius que ens marca la llei. Aquest és el punt en el qual ens trobem, i és el que hem explicat en aquesta reunió al Consell Escolar”, manifestava.
Borrell remarcava que “en tot moment hem estat en contacte amb l’equip directiu i la comunitat educativa. Ens agradaria que la burocràcia fora més ràpida, però aquesta situació esdevinguda és la que és, vé derivada del context actual i no sols ens afecta a nosaltres sinó a moltes altres localitats. Amb tot, podem valorar molt positivament com està sent el grau d’execució del Pla Edificant a Ontinyent, on tenim importants obres fetes i executades al CEIP Carmelo Ripoll, CEE Vall Blanca, CEIP La Solana, IES Pou Clar, CEIP Lluís Vives i CEIP Bonavista, i hem vist iniciar ja les obres del nou IES l’Estació”.
Quant a les declaracions fetes des de diversos grups de l’oposició respecte a la situació del centre, Borrell demanava a aquestes formacions “sentit de la responsabilitat, ja que optar per l’oportunisme polític per crear alarma social en una situació com aquesta és prou lamentable. Devien tindre més respecte institucional perquè sembla que s’alegren d’aquestes situacions i vulguen crear polèmica quan s’està treballant per reprendre les obres. A més a més, donen informacions inexactes o falses, com que el contracte ja s’ha resolt. Devien deixar de tocar d’oïda i tenir més responsabilitat institucional”, concloïa.