Les dones d’Ontinyent reivindiquen el seus drets en la Vaga Feminista

‘Si les dones parem, s’atura el món’, aquest ha sigut el lema que va fer que moltes dones ontinyentines se sumaren a la vaga feminista, convocada pels sindicats CCOO, UGT, CNT i Intersindical i celebrada el dia que es commemora el dia internacional de la dona, 8 de març.

La Plataforma Cap a la Vaga Feminista Ontinyent va organitzar diferents activitats al voltant que van començar de bon matí i que van confluir en la Plaça de la Coronació, amb la concentració que es va iniciar amb l’alletament de nadons a l’espai públic Lligam, on diverses mares donaven a mamar els seus fills. Seguidament, totes les dones es posaven en rogle per veure la performance, a la qual, amb una coreografia reivindicativa i senzilla, es van anar sumant. Després, diferents dones de distintes edats van llegir un manifest en pro de la igualtat de drets. Açò va servir perquè totes marxaren a la Plaça de l’Ajuntament per la concentració que els sindicats havien convocat.

Allí els parlaments reivindicatius van continuar i on es va sumar el tapís de teixint per la igualtat.

Reivindicacions, casserolada, aplaudiments, unió van fer que centenars de dones eixiren al carrer en un 8 de març extraordinari, on les dones de tots els sectors i àmbits van cridar ben fort pels seus drets.