El Bonavista i la Concepción voten la jornada escolar continua

Façana exterior del CEIP Martínez Valls.

La jornada escolar contínua es dona en la majoria dels centres escolars d’Ontinyent, ara, se sumen el CEIP Bonavista i la Concepción després de les votacions celebrades aquest dilluns en els respectius col·legis. Per al canvi d’horari escolar es necessitava l’obtenció d’un mínim del 55% de vots favorables de la totalitat del cens. Una vegada coneguts els resultats definitius i atesos els possibles recursos, la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació dictarà, abans del període d’admissió escolar per al pròxim curs, l’autorització definitiva del canvi de jornada escolar.

Els centres que ja comptaven amb horari continu són: Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, Lluís Vives, la Solana, la Milagrosa i Santa María. D’altra banda, els de jornada partida (horari de matí i vesprada) són el col·legi Sant Josep, Pureza de María i el Centre d’Educació Especial Vall Blanca.

En total, han estat 203 centres educatius de la Comunitat Valenciana el que han votat modificar la jornada escolar, 103 ho han fet en contra i 100 a favor. De la província de València han estat 137 centres el que han participat en aquest procés de votacions. D’aquests 70 centres han obtingut el ‘sí’ en la modificació de l’horari i 67 el no. En la mateixa província estaven cridats a les urnes un total de 53.259 pares, mares i tutors legals.

Finalment, del total del cens de la província de València ha participat el 66,9%. Atesos aquests resultats provisionals, dels 1.437 centres d’Infantil i Primària sostinguts amb fons públics que hi ha en el sistema educatiu valencià, el pròxim curs 2022-2023 un total de 750 (el 52,2%) tindran jornada continuada i el 47,8%, 687 centres, jornada partida