Les festes de Sant Agustí de Bocairent donen el tret d’eixida

Bocairent ja coneix el cartell i el programa-revista de les festes d’estiu a Sant Agustí 2024. L’autor és Xavier Monsalvatje, un artista contemporani destacat, natural de Godella i especialitzat en ceràmica. Així, tal com l’autor va reconéixer en la presentació, el protagonisme que ha atorgat en el cartell al dibuix en línia blava connecta precisament amb la tradició ceràmica valenciana. Segons va manifestar Toni Belda, president de la Junta de Majorals de Sant Agustí, “és una alegria poder comptar amb professionals de la talla de Xavier Montsalvatje, que se suma a tots els noms de màxim nivell que conformen la col·lecció de cartells de les festes d’estiu a Sant Agustí”.

Clara Ferre va presentar els continguts del programa-revista d’enguany, que ja es pot adquirir als punts de venda habituals del municipi. En aquest sentit, l’alcalde, Xavi Molina va destacar la qualitat global de la publicació, que “es tracta d’un volum molt treballat tant pel que fa als continguts com pel que respecta a la qüestió gràfica i l’edició”.

Les festes d’estiu a Sant Agustí tindran com a pròxima cita destacada la proclamació de Diandra Belda Albero com a clavariessa major. La gala tindrà lloc dissabte, 13 de juliol, a les 20.00 hores, a la plaça de bous. Serà el moment en què s’imposarà la banda tant a ella com a la seua cort d’honor, després que el passat 30 de juny confirmara la voluntat d’ostentar el càrrec a través del tradicional acte de la ‘Demanà’.

Per a Mar Sanchis, regidora de Festes i Tradicions, “Bocairent ja viu de ple el calendari lligat a la celebració de Sant Agustí; un calendari que, a més, s’entrecreua amb altres festivitats locals, com la del Panellet de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai”. “Tenim per davant setmanes intenses i convidem tant a veïnat com a visitants a fer de la festa un motiu de trobada i germanor col·lectiva”, afig la responsable municipal.