Les festes patronals de la Puríssima ocupen el calendari d’aquest cap de setmana

Amb l’arribada del primer cap de setmana de desembre, la ciutat d’Ontinyent es vesteix de gala per homenatjar la figura de la Puríssima Concepció, patrona del municipi. Així, les activitats i els distints esdeveniments emmarcats en les Festes de la Puríssima omplen el calendari d’aquest cap de setmana.

Pel que fa al dia de hui, dissabte 1 de desembre, el matí ha començat per als devots a les 08.00 hores en l’església de Santa Maria, on s’ha realitzat la missa sabatina davant la imatge de la Puríssima. Seguidament, a les 10.00 hores, té lloc la tradicional missa d’infants, on participen representants dels distints moviments infantils i juvenils de les parròquies locals. En finalitzar la missa, al voltant de les 10.45 hores, els assistents a l’eucaristia tenen una cita al Centre Parroquial, on el Moviment Juvenil de Santa Maria ha preparat un esmorzar conjunt que finalitzarà amb l’arreplegada de les claus del corral del bou per tal de donar pas a ‘la vaqueta’.

Ja de vesprada, a les 15.30 hores, els Portadors de la Puríssima estaran els encarregats de traure el primer dels tres bous de la vesprada.  Tramposo, de 470 kg, Duque, de 480 kg i Campesino, de 550 kg, tots tres de la ramaderia de Xaló La Paloma, es convertiran en els protagonistes de la vesprada. Tant els bous del dissabte com els de diumenge podran seguir-se en directe per la TDT i per Facebook, a través de la pàgina de TV Comarcal. La programació del dissabte conclourà amb la celebració del solemne novenari, a càrrec del Rvdo. P. D. Juan José Portero Tortosa, i amb l’eucaristia pels veïns i veïnes de la parròquia de Santa Maria.

Diumenge, a partir de les 10.30 hores, tindrà lloc la processó que trasllada la imatge de la Puríssima Concepció des de la parròquia de Santa Maria fins a la plaça de la Coronació. A partir de les 11.00 hores s’espera que un gran nombre de persones, entre associacions i particulars, vajen acudint a la mateixa plaça per tal d’ofrenar a la verge. En finalitzar l’ofrena tindrà lloc la interpretació del Cant dels Angelets i de l’Himne de la Puríssima, seguits de la ‘tronà’.

De vesprada, a partir de les 16.00 hores, serà el torn dels bous de Fernando Machancoses. Cañonero, de 520 kg, Ardillo, de 530 kg i Faraón, de 550kg, han estat els elegits pels portadors de la Puríssima per posar punt final al cap de setmana gran d’aquestes festes. Amb el tancament de l’últim bou, a les 19.00 hores, Juan José Portero Tortosa predicarà les novenes a l’església de Santa Maria, acte que estarà seguit de l’eucaristia pels majors.