Les monges “youtubers” de Benigànim que volen canonitzar la Beata Inés

Ja són conegudes com les monges “youtubers”, perquè en aquesta xarxa social es van donar a conèixer fent difusió dels seus vídeos. Allà tenen 2.000 seguidors. Però, també se’ls pot considerar “influencers”, amb un creixement progressiu a Instagram on superen els 8.000 seguidors. Són les monges de clausura de la comunitat de les agustines descalces de Benigànim.

Han adquirit molta popularitat als últims tempes perquè han iniciat una campanya perquè la Beata Ingés de Benigànim es convertisca en santa. I per això han programat diferents continguts a les seues xarxes on donen a conèixer testimonis de persones que asseguren haver rebut la gràcia de la Beata. Això ho han fet durant una novena que ha consistit en publicar un testimoni diari, justament en aquestes dates on ha tingut lloc la celebració a la població de la Vall d’Albaida.

Inspirades per una regla (la de sant Agustí) i per unes constitucions (les de santa Teresa), fundades per un sant reformador com era sant Joan de Ribera, així van nàixer les Agustines descalces que es van instal·lar en aquest convent en 1611, d’on sorgirien dos monges que serien beatificades, una d’elles Josefa Maria de Santa Inés, més coneguda popularment com la Beata Inés.

Les seues publicacions audiovisuals, sobretot a Instagram, han aquirit molta repercussió, entre les 2.000 i les 8.000 reproduccions. En elles, a més dels testimonis també es mostra la vida quotidiana al covent i cóm les monges viuen el seu dia a dia.