Les serres d’Ontinyent han patit 64 incendis en 18 anys

En els últims 18 anys, les serres del terme d’Ontinyent han patit 64 incendis forestals, dels quals el 85% van ser conats (incendis de menys d’1 hectàrea). Unes xifres que s’han obtingut en l’elaboració d’un pla de prevenció d’incendis forestals, que ha dissenyat l’Ajuntament d’Ontinyent i ara mateix “està pendent de la seua aprovació per part de la Conselleria”.

Enguany, hi ha mig centenar de persones que s’han posat a disposició del consistori d’Ontinyent per a portar endavant les tasques de prevenció d’incendis. Es tracta dels voluntaris de la campanya ‘Ontinyent contra el foc’ que en la primera meitad del programa, és a dir, al llarg de 45 dies, ja suma 6.229 quilòmetres i 1.336 hores de vigilància. Uns treballs realitzats per 40 voluntaris en actiu, als quals s’ha sumat un grup de 10 ciclistes, que aprofiten les eixides de divendres per a fer tasques d’observació, segons informa la regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras.

El grup d’enguany supera sensiblement als 25 voluntaris de l’any passat, un fet que demostra “la bona acollida del programa entre una ciutadania cada vegada més compromesa en la natura”. Patricia Folgueras recalca l’important “valor dissuasiu” que el voluntariat forestal fa i que va més enllà de controlar les serres per a evitar incendis com els que en 1994 i 2010 va sofrir la ciutat i que encara estan en la memòria dels ontinyentins.