Les sirenes deixen de sonar pel Dia Mundial de l’Espectre Autista

Aquesta nit a les 20.00 hores no s’escoltaran als carrers de la ciutat les sirenes dels cotxes de policia o ambulàncies. I ho faran per una bona causa. Hui, dia 2 d’abril, és el Dia Mundial del Trastorn de l’Espectre Autista, i amb aquest gest, l’Ajuntament d’Ontinyent explicava que volen visibilitzar la seua realitat.

A més, des d’Inclou-Tea, l’Associació per a l’Educació i Inclusió de Persones en l’Espectre Autista de la Vall d’Albaida, animaven a la ciutadania a penjar hui en els seus balcons o finestres el dibuix de la peça d’un puzzle blau, el  seu símbol identificatiu.

El consistori ontinyentí, també ha penjat en la façana de l’antic ajuntament la pancarta d’aquesta associació i ha il·luminat la façana amb el color blau, una iniciativa que s’ha portat a terme també en altres ciutats.

La situació de les persones en l’Espectre Autista durant el confinament està sent objecte de debat. En algunes ocasions aquestes persones necessiten eixir al carrer en les denominades “eixides terapèutiques”, per això hi ha dos corrents de pensament. Algunes famílies amb membres en l’espectre defenen la necessitat d’identificar a aquestes persones amb un braçalet blau perquè els veïns comprenguen la necessitat especial d’aquests ciutadans, mentre que altres creuen que és innecessari i que no deuen “marcar” a ningú.

D’una manera o d’una altra. El que demanen aquestes famílies en les xarxes socials és que el veïnat no exercisca de “policia de balcó” i deixe fer la seua feina a les autoritats pertinents.