L’escriptor Ricardo Montés presenta hui a Ontinyent la seua última novel·la

L’escriptor Ricardo Montés presentarà aquest divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent el seu últim, treball: ‘Tebdemir, Dux y Rex’. La novel·la forma part d’un macroprojecte cultural sorgit a Riba-roja de Túria en el qual tres manifestacions artístiques retran homenatge a un personatge carismàtic, el duc visigot: Tebdemir. L’acte arrancarà a les 20:00 hores i estarà conduït per Nuria Espert i Juan Antonio Alcaraz.

Tebdemir va aconseguir un pacte de pau amb els àrabs, gràcies a una argúcia: Trobant-se assetjat en la fortalesa d’Aurariola (l’actual Oriola), i davant l’escassetat de tropes visigodes, va ordenar que totes les dones es disfressaren d’homes. Des de lluny aparentava que la guarnició era nombrosa, la qual cosa va influir en l’ànim dels àrabs perquè acceptaren la signatura d’un pacte que va resultar molt avantatjós per als cristians.

D’una banda, Montés ha escrit una novel·la que conta la vida del noble visigot i que ha servit d’inspiració perquè el compositor José Rafael Pascual Vilaplana escriga un Poema Simfònic per a Banda de Música, titulat ‘Dux Ripa Rubea’. ‘Tebdemir Dux i Rex’ també s’emportarà als escenaris del teatre musical pels coreògrafs José Huertas i Marta Fernández, que han creat l’espectacle de dansa titulat ‘Tebdemir, L’última Traïció Visigoda’ interpretat per la Companyia Dansa Mediterrani/Ballet Flamenc José Huertas, en col·laboració amb el Conservatoria Professional de Dansa de Riba-roja de Túria.