L’esquerra governarà en la comarca durant els pròxims 4 anys

Les formacions progressistes i d’esquerres han sigut les guanyadores a la comarca de la Vall d’Albaida en les eleccions del diumenge. Segons els resultats obtinguts en les urnes, tot apunta que l’esquerra governarà en 23 dels 34 municipis que componen la comarca mentre que, a la resta, ho farà la dreta baix les sigles del Partit Popular.

D’aquesta forma, el PSPV-PSOE governarà amb majoria absoluta a Bocairent, on Xavier Molina ha aconseguit 8 dels 11 regidors que componen l’ajuntament de la localitat; a La Pobla del Duc, Benissuera, Bèlgida, Alfarrasí, Castelló de Rugat i Sempere. A localitats com ara Benigànim i Atzeneta d’Albaida el PSPV ha obtingut majories simples pel que necessitaria pactar amb Compromís per a governar i fer-ho en coalició. Pel que respecta a Aielo de Malferit, PSPV i PP han tret els mateixos vots en les eleccions però la irrupció de Compromís amb un regidor podria facilitar el govern dels socialistes a la localitat valldalbaidina.

Compromís ha perdut un dels seus bastions a la comarca, l’Olleria, on el Partit Popular s’ha fet amb la majoria absoluta. Altres municipis de la comarca on també governarà el PP són Benicolet, Montaverner, Pinet, el Ràfol de Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Bellús, Beniatjar, Benissoda i Guadassèquies.

A Fontanars dels Alforins, Albaida, Agullent, Otos i Salem continuarà la majoria absoluta de Compromís, mentre que a Quatretonda la coalició podrà governar per majoria simple. Compromís ha guanyat a Carrícola on ha aconseguit fer-se amb els tres regidors del municipi, llevant-li així al PSPV-PSOE la majoria absoluta amb la qual portava governant des de l’any 1987.

Bufalí i El Palomar han sigut les dues poblacions on la formació independent creada per Jorge Rodríguez, La Vall ens Uneix, ha aconseguit majoria absoluta. En aquests dos municipis, les llistes del PSPV-PSOE van abandonar la formació i tot l’equip que tenia previst presentar-se sota les sigles socialistes ho ha fet amb La Vall ens Uneix, aconseguint la majoria als dos municipis.

Pel que respecta a Terrateig, Llutxent i Montitxelvo, en aquestes localitats governaran Units som Terrateig, Unitat per Llutxent i X Montitxelvo.