L’hostaleria local no pagarà per l’ocupació de les terrasses

L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat un paquet de mesures d’impuls de l’economia local que s’aplicaran quan finalitze el decret d’alarma. Entre aquestes mesures, que han sigut consensuades amb els diferents agents socioeconòmics de la ciutat, destaca la derogació de l’ordenança de terrasses durant 2020. És a dir, els hostalers locals no hauran de pagar cap cèntim per l’ocupació de taules i cadires en la via pública. Una acció amb la qual es pretén ajudar a fer que aquests establiments puguen recuperar l’activitat econòmica.

Així, el Pla Tornem Junts contempla 6 línies d’actuació que mobilitzaran prop de 8 milions d’euros entre ajudes directes, indirectes i inversions productives. “Tot i que ara la nostra prioritat és la salut de les persones i véncer el coronavirus, també hem de començar a planificar l’endemà de la pandèmia” explicava l’alcalde, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa telemàtica en la qual detallava aquest pla.

El comerç serà un punt clau. L’aportació de l’ajuntament a la campanya per a incentivar el consum en el comerç, l’hostaleria i els serveis de la ciutat serà de 500.000 euros. Aquesta acció concreta consistirà en el repartiment de «bons de compra» canviables en els diferents establiments de la ciutat que s’adherisquen a la campanya. Es podran canviar en el comerç detallista, l’hostaleria, serveis, gimnasos, perruqueries, clíniques, etc. L’ajuntament subvencionarà el 50% dels bons a través de les diferents associacions locals, la qual cosa suposarà una injecció directa d’un milió d’euros.