L’Hostaleria presentarà una alternativa a les carpes del Bou

L’anunci del fet que la Fira d’Ontinyent tindrà un espai amb gastronomia i música en directe, sense control d’aforament, deixa oberta una qüestió: si en la Fira sí, perquè en el Bou no?

A principis d’octubre fonts a les quals tenia accés aquest periòdic admetien que la celebració de les carpes del Bou estava en l’aire, i que caldria esperar a veure l’evolució de la pandèmia. En eixe moment encara existien limitacions d’aforament i altres restriccions per a l’hostaleria i l’oci nocturn. Ara no, i per això és possible l’espai musical de la Fira. Però altra qüestió important, a més de la pandèmia, és la de les obres que s’estan efectuant a la muralla, en l’esplanada de Tortosa i Delgado. Potser independentment de la situació sanitària, aquest any aquest espai no compleix amb les característiques adequades per a acollir les carpes i la gran multitud de persones que acudeixen a la cita.

Per tot això, des de l’associació d’hostalers AHVAL, afirmen que “les carpes com a tal no es poden dur a terme aquest any”, però això no vol dir que no es puga fer res i des de l’hostaleria local es compta amb una proposta que es presentarà i debatrà amb l’Ajuntament d’Ontinyent en una reunió que tindrà lloc a la pròxima setmana.

Tradicionalment, a més de l’activitat en les carpes, la gent es concentrava en altre punt, la placeta de Latonda, en la porta de la Societat de Festers, on se celebrava un concert i s’habilitava una barra. Sembla, que aquest concert tornarà a celebrar-se aquest any, pel qual, el suggeriment dels hostalers d’Ontinyent no és altra que crear diferents punts d’activitat. “Si no volem que la gent s’aglomere en un punt concret, l’alternativa seria habilitar diferents punts pròxims al ràdio d’acció i així no focalitzar l’oferta en un mateix lloc, facilitant que la gent no s’acumule, expliquen des del sector.